Årliga Danmarkstrippen!

Idag ska jag och mina barn, syrran och hennes barn, min mamma, min bror och min andra syster till Danmark. Vi tar tåget ner till Helsingborg och färjan över sundet. Det ska bli så mysigt! Jag har precis packat matsäcken med grejerna som jag köpte i makens affär kl halv sex i morse. Så kan det gå om man bara har en bil och maken ska jobba.

Husvagnssemstern var härlig. Det regnade rätt mycket men vi var ute och promenerade ändå. Det sköna med sådant väder är att man inte stressar. Vi var där i fyra dagar men det kändes som en hel vecka. Vi sprang på våra grannar när vi shoppade i den närmsta storstaden. Vi passade på att hälsa på dem i deras stuga i en strandby nära husvagen. Dagen innan vi åkte hem kom min mans föräldrar och kusin med familj ner. Vi grillade och drack gott. Min mans kusin har två flickor så barnen lekte hela kvällen tills de stupade i säng kl tolv. Det är härligt med semester! 

Nu ska vi ta en dusch och piggna till. Jag tror nästan att solen kommer titta fram idag! Hoppas det! 

Vi sticker redan ikväll!

Vi tänkte åka imorgon egentligen men vi ville ha en extra kvälls semester så vi kör ner efter att jag hämtat maken på jobbet i kväll. Vovven ska vara hos sväronen när vi ska vara i husvagen så vi kan gå på stan eller gå och bada utan att han svettas ymnigt i bilen. Det ska bli skönt att komma iväg. Jag brukar planera packningen in i minsta detalj och ta med dubbelt så många saker som egentligen behövs men denna gång blir det annorlunda. Jag packar bara ner det viktigaste och so what om vi glömt något. Jag tror att vi klarar oss ändå!

Nu ska jag bära ut lite saker i bilen och sen blir det jordgubbssmoothi som stortjejen längtat länge efter. Ha en skön semester, det ska vi ha!


Sommarförkylning!

Hur gick det till egentligen? Man ska väl inte vara förkyld när det är sommar? Men med detta blöta och fuktiga väder blir det väl ett faktum. Tradigt är det i alla fall. Helgens strapats till husvagnen blev succé för barnen! Det störtregnade hela tiden men det gjorde ingenting för hur mysigt är det inte att sova när man hör regnet smattra mot taket? Vi åkte till grannbyn och tog en pizza med sväronen innan vi landade i husvagenen. Supermysigt! Efter det blev det mycket gott att dricka på kvällen!

Jag mår bättre än på länge och jag känner att jag är på rätt väg. Jag kan äta normalt utan att få ångest över kroppen. Vilken oerhörd lättnad. Jag jobbar på att inte jämföra mig med andra utan inse att jag är unik. Jag skriver i "jag är bra-boken" varje kväll och det hjälper en hel del.

Min man ska bara jobba några timmar idag sen har han fem dagars semester! Vi ska ner till husvagnen några dagar och bara slappa. Jippieee!


Ett stort grattis
till storasyrran som kom
 in på sin efterlängtade
 sjuksköterskeutbildning!
Ha ett skönt sommarlov!

En o annan djup tanke...

vitsvart klänning
Hittade denna skapelse på rean förra veckan. En skön bomullsklänning att ha om nu sommaren mot förmodan skulle bli varm =) Satt med makens bokföring hela förmiddagen. Kul att sätta in papper i pärmar och få iordning. Det blev åtta pärmar till slut så det var ju en del papper. Min kompis och hennes barn kom en runda nu på em. Ungarna lekte och vi fikade på hallonglass med chokladkross, mycket gott!

Har även hunnit tvätta några maskiner. Sorterade ut stora tjejens vardagskläder, hon växer så det knakar! Nu är det bara fingarderoben och lillasysters kläder kvar att sortera. Kanske hinner imorgon innan det bär av till sväronens husvagn. Vi ska ut och äta och sen åka "hem" till husvagnen och fira att semestern har börjat. Stora tjejen har frågat sen efter jul när vi ska sova över i husvagnen, så hon lär nog bli glad när hon får veta överraskningen i morgon. Det blir lite trångt eftersom svärisarna oxå ska vara där men finns det hjärterum...

Lite djupare tankar: Idag har jag känt att jag kanske måste ta tag i den dära vikten... Jag undrar vad som triggar igång detta tänkande? Vem vinner på det? Är det jämförelsen med andra som gör att jag känner att jag måste ändra på mig. Men varför jämföra mig med andra, det finns ju bara en som jag? Jag blir rastlös och ångesten kommer krypande och sen kommer dessa tankar. Människan är ett mysterium. Det är så svårt att förstå oss ibland. Det blir ett naturligt tillstånd att se ner på mig själv och tänka nervärderande tankar om mig själv. Precis som att det blir legitimt att vara dum mot mig själv. Jag säger ju inte sårande saker till andra, varför gör jag det då till mig själv? När jag känner så här vill jag bara skapa ordning i kaoset runt omkring, typ sortera. Jag blir irriterad över hur lekrummet svämmar över av alldeles för mycket saker eller att tvättstugan samlar tvätt. Istället för att försöka skapa lugn utifrån måste jag börja längst in, där ångesten skapas. Jag behöver sätta mig ner och tänka färdigt tankarna. Inte stimma vidare till nästa sak som MÅSTE göras just nu. Det är ju det här med självkänslan som jag håller på att  jobba med. Jag är bra och jag duger precis som jag är är mina affirmationer för tillfället. Ja, det blev en rejäl inblick i mitt huvud...

Lite kvällsmat och slappningningning i soffan på detta så är dagen fulländad!


The weddingsinger!

Jag har helt oväntat tackat ja till att sjunga på min kusins bröllop i augusti. Jag ska inte sjunga själv utan lägga stämma på min syrras sång och hennes kille ska spela gitarr och sjunga. Det ska bli jättekul!

Jag o barnen gick en långrunda i förmiddes, 2 timmar! Vi tog med lite fika och satte oss i en fin glänta i skogen. Supermysigt! Nu ska jag klippa svärpäronen så att de kan se ut under luggen nu lagom till semestern.

Ha en skön eftermiddag!

Lev livet coolare!

Ocky

Lugn dag!

Precis en sådan dag som jag ibland behöver! Min bror kom vid åttasnåret i morse och har precis åkt hem. Min stora flicka tycker det är så roligt när han kommer för han leker och snackar mycket med henne. Vi åkte en sväng till byn för att inhandla ingredienser till dagens köttbullemiddag. Efter den välsmakande lunchen lyssnade vi på gamla godingar och hade jättemysigt. Vi hann med eftermiddagskopp och rån oxå!
 
Mina föräldrar och brorsan har precis kommit hem från Kroatsien. Vi fick en massa fina presenter därifrån: sandaler till barnen och mig, en fin bh, badringar till barnen och en god likör, tackelitacktack!. Hoppas vi kan följa med dit nästa år. Tänk 10 dagar med sol, bad och trevligt sällskap!

Har precis lyssnat färdigt på Mia Törnbloms bok. Har beställt den i pocket oxå. Lite lättare att göra uppgifterna när man har det på papper. Känner redan stor förändring hos mig själv. Det är så många saker som har fått en annan innebörd. Läste en bra sak: Om man har behov av att prata skit om andra, har man låg självkänsla. Det har man ju gjort ibland:/  Det positiva med denna process är att jag bara mår bättre och bättre. Jag stimmar inte över vikten, jag rör på mig för att jag vill och jag njuter av livet!

Tidningen Leva!

Köpte denna tidning härrom dagen och fick med Mia Törnbloms ljudbok "Självkänsla nu!" Vilka aha-upplevelser jag upplevt de senaste dagarna! Hon skriver på ett igenkännande sätt och ibland känns det som om hon beskriver just mig. Pusselbitarna haglar på plats och jag har fått en stor insikt om mig själv. Jag har dålig självkänsla! Mia Törnblom skiljer på själförtroende och självkänsla. Självförtroende är att jag vet att jag kan fixa en massa saker, är duktig på mitt jobb eller är väldigt social. Självkänsla är hur det egentligen känns att vara jag, mitt egenvärde. Det är två helt skillda saker har jag förstått nu. I många situationer har jag känt känslan att snart kommer de att avslöja mig, att jag egentligen inte kan mitt jobb, att jag egentligen inte är så trevlig eller rolig osv. Det är ju den låga självkänlan som spökar. Den som känner minsta låg-självkänsla-varning SKA läsa denna bok. Det är aldrig fel att utveckla sig själv, må bättre och bli en bättre männinska!

Lördagens släktkalas gick fin-fint. Barnen lekte hejvilt och maten var god. Fick veta en bebishemlighet oxå! Hon var bara i 11:e veckan men hade redan fått kula. Så mysigt!!! (Nej, vi ska inte ha fler...än på ett tag ialla fall=)

Idag tänkte jag och ungarna gå till lekplatesen i byn med min kompis och hennes barn. Tänkte slinka inom rean i klädesaffären och se om där är några fynd. Ha en ljuvlig dag, det ska jag ha!