Pappas present

Igår var vi alla barn hemma hos mor och far och fixade. Pappa fyller 55 år på måndag och som present ville han att vi kom hem och gjorde färdigt huset. Den var en del renovering som han ville ha färdigt och trädgården ville mamma ha hjälp med. Vi jobbade hårt alla sex (våra karlar mä) och det blev superbra. Pappa blev glad och lättad över att vi hann så långt! Mamma hade fixat en underbar kycklinggryta med ris och sallad. Vi satt ute i trädgården och avnjöt middagen i gassande solsken. Vinet i glasen förhöjde denna makalösa eftermiddag.

Sen var det dax för suppe. Pappa trodde att vi inte köpt något eftersom vi alla kom o fixade. Men ack vad han bedrog sig. Han fick två fina choklad och tre tian-lotter. Sen räckte vi fram en lott till. Efter det var det dax för nästa lott och så höll vi på tills han trodde att vi rånat en lottbutik. Jag har aldrig sett en sån stor lotthög på en o samma gång. Pappa höll på att skrapa ända fram på kvällen. Där blev en del vinster men framför allt hade pappa en trevlig stund när han skrapade.

Barnen sprang ute hela dagen och lekte hej vilt. De älskar verkligen att leka med sina kusiner. De bråkar aldrig utan hittar på en massa bus stup i kvarten. Behöver inte säga att de sov gott i natt, va?!

Just nu är det Wallandervisning i sovrummet efter en perfekt söndagsfrukost. Stortjejen ska på simskola kl 12 och då ska jag passa på att åka och handla ingredienser till en hederlig söndagsmiddag: Rådjurstek, potatis, sås, rödkål och chokladpudding till efterrätt.

Gör något bra av den fina söndag, vet ja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback