Med hörselkåpor på!

Det har blivit en del av min vardag - att stänga ute skarpa och otrevliga ljud. Barnskrik, tallriksskrammel, hundskall och fläktbrus är några ljudexempel. Jag har tinnitus. Det fick jag efter att jag träffade den omryktade "väggen". Alltså är det en stressrelaterad tinnitus. Jag var på vårdcentralen för några månader sen för att jag tyckte att jag börjat höra sämre. Hörseltestet visade inget men distriktsköterskan sa att eftersom jag ständigt har brus/sus i öronen försöker jag sortera bort detta och är mindre fokuserad på ljudet som jag försöker lyssna på. Det är rätt tröttsamt eftersom jag hela tiden försöker hålla öronljudet borta. Det tar en del energi. Jag hör det mest när jag lägger mig för att slappna av eller sova. Det är en sorts stressmätare - när jag är lugn är det mindre ljud men är det stressigt låter det väldigt mycket i huvudet.

Att använda hörselkåpor är väldigt skönt. Jag kan då slappna av mer och blir inte irriterad över skarpa, oväntade ljud. Men nackdelen är ju att jag inte kan ha barnens lila "kid-kåpor" på mig när jag går ut eller det kommer någon.
image107
Bild: Safe


Det ser onekligen väldigt kul ut att en vuxen använder barnkåpor bara så där, till vardags. Jag har hörselproppar oxå men det är svårt att ha när jag är själv med barnen. Jag vill ha kontroll vad som händer i andra rummet och det kan jag ha med kåporna för de släpper igenom lite mer ljud. Guld hade ju varit om jag kunde hitta en hörselpropp som släppte igenom tal men stängde ute buller, brus och skarpa ljud. Finns det sådana tror ni? Jag får nog googla på det.

Jag sitter och försöker njuta av min sista riktiga mammalediga dag. Det går rätt fint faktiskt. Barnen är lite lugnare än vanligt nu när de är sjuka så det blir en hel del mys och gos idag. Åh, vad härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback