Frusen idag!

Nu är det verkligen höst i luften. Tycker det är kallt även inne. Har varit ute på två cykelrundor idag, först lämning och sen hämtning på dagis. Skönt att cykla, särskilt när vi har cykelkärra.

Maken kommer hem tidigt idag, han började redan 5. Vi stoppar i barnen lite kvällsmat och sen lämnar vi ner dem till farmor och farfar. Det ska sova där i natt och vara där hela dagen i morgon. Jag ska hjälpa min man att inventera butiken så vi börjar 5 och håller på hela dagen. Ska åka hem vid 15 för att ta en snabbdusch och sen vidare till kiropraktikern. Så himla gött!!!

Pratade med en kompis i fredags och hon hade gått ner 10 kilo över sommaren genom att bara äta en portion och äta lite gottis när hon blev riktigt sugen. Hon har promenerat några gånger i veckan. Känns väldigt inspirerande. Det är ju inte att hålla diet utan att förändra sina vanor. Jag har hållt på med enportions-beslutet i en vecka nu och det funkar väldigt bra. Igår tog jag beslut om att äta lördagsgodis. Känns kravlöst och enkelt. Helt min melodi!

Jag och barnen ska ta ett långt varmt bad och leka vattenlek en stund. Simma lugnt!

Härlig förmiddag!

Vi hade tid klockan 9 på Teddy-mottagningen(en diabetesstudie vi ingår i) i morse. Trodde jag ialla fall. När vi kom in där tittade dem fundersamt på oss och frågade vad vår lilla tjej hette. Efter en titt i deras almanacka kom vi fram till att vi var en dag förtidigt. Som tur var hade hon tid för oss ändå. Allt såg bra ut, skönt! Efteråt åkte vi till Maxi och handlade lite lunch bestående av frallor, kaffe, juice, yoggi och pålägg. Vi satte oss alla i bagaget (tur vi har stor bil) på parkeringen och tog oss en förmiddagsfika/ tidig lunch. Himla mysigt! Sen bar det av till kiropraktikern. Det var obehagligt men gött. Skönt att äntligen ta tag i detta jag längtat efter så länge.

Så fort jag känner mig minsta stressad har jag börjat med att rabbla en ramsa: "Var här och nu!" Och det hjälper mycket! När vi skulle sjunga på bröllopet kunde jag hålla min otroliga nervösitet i schack genom att tänka på detta vis. Härligt! Jag klarade att häva migränattacken i förgår natt på samma sätt. Känns som om jag funnit en lösning!!! Jag skriver i min "Jag är bra-bok" och funderar mycket över hur jag ska stärka min självkänsla. Jag har insett att om jag ska må bättre i både kropp och själ så är det en nödvändighet att arbeta med detta. Mina dagliga affirmationer är: "Jag är bra"," jag är fin" och " jag duger precis som jag är". Enligt Mia Törnblom ska man säga sina affirmationer minst tre gånger om dagen tills dessa blir till sanningar. Så nu är det bara att hålla på och vänta på resultat. Känns riktigt bra att ge sig själv denna tid!

Nu ska jag passa min väninnas barn en stund. Hon ska ha lite egentid och gå och klippa och färga sig. Hoppas hon får det riktigt gott, det är hon värd!


O vi firade i dagarna fyra!

Puh, idag är det firfritt! Riktig födelsedag i fredags, firade en morgon till på lördagen så pappa mä fick vara mä. Släktkalas på söndagen och barnkalas igår. Det är kul att genomföra kalasen men lika skönt när de är över! Lillan fick jättemycket fint; massor men kläder, leksaker som låter, böcker och en ljuslykta. När vi hade släktkalaset hade båda barnen sina fina prinsesskronor som deras faster gjort.

image93image94


Det blev prinsesstema på kalaset. Jag passade på att göra en riktig prinsesstårta:
image95
När det var dags att servera skrev jag dit lillans namn och "1 år". Sen blev det faktiskt ett litet ljus på mä.



När vi ända höll på att städa överallt tog jag kort på vårt sovrum med de nya röda sakerna.


Ja, så ser det ut. O jag e helnöjd! Idag är det slappning som gäller. Lite tvättning och plockning men mest slappning.

Lilla M 1 år idag!

image91 Tänk det är ett år sedan man låg där med värkar. Det har gått overkligt fort. Min lilla bebis är inte så liten längre...

image92
Storasyster ryckte ut och hjälpte lillan att öppna paketen. Det had hon säkert inget emot =) Hon fick en tröja, ett par byxor, en leksakstelefon och en bok till vagnen. Vovven ville gärna oxå hjälpa till. Hade han fått bestämma hade han käkat upp allt presentpapper! Eftersom maken började jobba redan kl 5 så tar vi ett firande till i morgon bitti så han oxå får vara med. Självklart blir det nya presenter då, vi tar inte de gamla och slår in igen =),


Jag var hos kiropraktikern igår. Han ansåg att det skulle kunna gå och göra vid nacken men eftersom jag gått med det så länge (vadå, bara 11 år?!) så kommer det att ta lite tid. Han kände igenom rygg och nacke och gjorde lite justeringar. Åh, jisses vad det small när han drog det till rätta. Lite obehagligt men efteråt var det rättså härligt. Längtar till nästa veckas tre behandlingar!

Nu ska vi fixa iordning oss. Jag ska lämna av barnen hos en kompis så jag kan klippa mig i lugn och ro. Skönt!!! Eftermiddagen bjuder på fönstermålning (före- och efterbild kommer senare) och bakning till söndagens kalas. Ha det gött!






Ännu en promenaddag!

Det är rent ljuvligt att komma hem efter 5 timmars promenad. Idag har jag dessutom hunnit med att uträtta några ärenden. Min man fixade en alldeles ny cykelkärra igår för 0kr, inte illa va? Så nu får minstingen önska sig annat av gästerna på söndag. Jag har varit i byn och handlat två par byxor och två tröjor till henne. Hon ska oxå få en leksakstelefon och en vagnbok.

Eftermiddagen är avsatt för målning, ska bara pusta ut innan. Min man slutar vid 15 så det blir familjemiddag och därefter ska vi kolla på nya Beck. Längtar till i morgon... ska bli skönt att sträcka nacken rätt!

Så tröööttt...

Är äntligen hemma. Gick hemifrån 7.15 och var hemma 12.30. Benen värker efter all promenad. Det roligaste med detta är att jag MÅSTE göra om det i morgon igen... Ska lägga mig och vila en stund innan det är dags att åka till Syrrans nya skola och titta. Hennes kille fyller 20 år idag så vi ska suprisa honom med present. Ska bli kul!

Gårkvällens middag blev supermysig! Vi åt fläskfilé med potatisklyftor, brunsås, bearnaisesås, stekt fylld tomat och sallad. Till detta en kall god öl och underbart gott vitlöksbröd. Vi slog på stort och tog efterrätt mä. Glass med chokladsås, banan och ananas. Smärrigt! Proppmätta tog vi en skön kvällspromenad hem. Mysigt att gå och hålla om varandra!

Målningen får vänta en dag. Eftersom jag inte är en supermänniska tar jag det lite lugnt i eftermiddag. Nu ska jag byta den 4:e bajsblöjan för idag. Måttligt kul!

Bröllopsdag!

Idag har jag och min käre man varit gifta i 2 år! Otroligt! Det känns som om bröllopet var förra veckan. Vi har fått barnvakt så i kväll avnjuter vi en romantisk middag för två på någon av byns restauranger. Mycket möjligt att vi skålar i något bubbligt oxå.

Innan dess ska vi trava ner till BVC för lillan ska på 1-årskontroll. Det blir vaccination mä, den lille stackaren.

Veckan blir intensiv
.
Imorgon, tisdag, ska maken in med bilen på verkstaden så jag går ner med stora tjejen på dagis på morgonen. Det tar ca 45 min. Sen blir det en runda på byn, kanske en fika. Sen hämta henne och gå hem igen.
Onsdagen ser likadan ut. På eftermiddagarna ska jag måla fönster...igen. Vill ju bli klar med dessa bruna bjässar.
Torsdagen: Då är det dags!!! Jag ska till en kiropraktiker och räta ut min nacke så jag slipper huvudvärken som jag haft i 11 år! Vi passar på, när vi är i storstaden, att köpa presenter till lillan. En cykelkärra står på önskelistan, i allafall är det föräldrarnas önskan. Någon som har en till salu? Det blir nog lite andra saker till lillan oxå. På eftermiddagen är det åter dags för den populära sysselsättningen - målning av fönster.
Fredag: Lillan fyller 1 år! Maken jobbar hela dagen så vi får roa oss själva. Kan bli en del mys, lek och inte att förglömma - MÅLNING!
Lördag:
Byn har loppis så det blir nog blixtbesök där. Sen är det dax för inhandling av kalasmat och diverse saker som behövs när en liten tjej fyller 1 år. En del slappningningning på kvällen är inplanerad.
Söndag: Kalasdax! Förberedelser, matlagning och pyntning och till sist njutning och umgåsning.

Ja, så ser det ut. Nu är det dax att springa genom duschen.

Nu är det över!!!

Igår gick bröllopssångerna av stapeln. Det gick riktigt bra! Visst var vi nervösa men vi tog i från tårna och det lät riktigt skönsångigt. Bruden ( min kusin) snyftade vid altaret och hennes syster (min andra kusin) satt i bänken och snyftade. Jag försökte undvika att titta på dem när jag sjöng men jag mötte bänkkusinens blick och höll på att fälla en tår jag mä. Bröllopet var vackert och brudparet var jättefina. Vädret ville dem väl och visade sig från sin ljusa sida. Det var verkligen en riktig kick att ha klartat av detta. En dröm jag kan stryka från drömlistan nu =)

Luften gick ur mig i gårkväll och efter lite lördagsgodis gick hela familjen och sussade klockan 22. Helt underbart!!! Det var precis vad vi behövde. Idag har jag massor av energi och har oljat mitt matbord och nya eklisten i hallen. Jag har tvättat två överdrag till fåtöljerna i finrummet. Sen tog jag mig an en hel del kortinklistring i album. Jag skrev i barnens "mina första år" - bok. Jag hittade en tangentbordshylla som jag köpte för ett par år sedan och satte upp den. Då var jag tvungen att sortera och städa datorrummet mä ju. Nu ska vi fika en runda och sen ska jag sätta upp en persienn på lillans rum och plocka fram lite större kläder till henne ur förrådet. Tänk att hon fyller 1 år den 24 augusti! Min lilla lilla bebis har blivit stor, snyft!

Ha en go söndag!!! 

Husvagnsövernattning!

Vi åkte ner till svärisarna i går förmiddag. Vi tog tillfället i akt och åkte en sväng till en underbart fin sandstrand någon mil bort. Det är alldeles gråvit finkornig sand där och vattnet kristallklart. En klar Medelhavskänsla! Där fanns små vanliga maneter vattnet och jag tvekade länge och väl. Jag avskyr allt som rör sig vatten... Jag har noll kontroll då och det känns inget vidare. Men efter att ha jobbat mig i genom Mia Törnbloms bok "Självkänsla nu" har jag utvecklat ännu fler bra sidor hos mig själv. Jag kollade av vad som egentligen skrämde mig och kalkylerade risken en smula. Jag beslutade mig för att inte begränsas av mina rädslor. Jag badade med min underbara familj och vattnet var obeskrivligt skönt! Där simmade maneterna och jag sida vid sida och tillslut tog jag upp en och klappade den. Jag kände mig väldigt modig när jag kunde visa min stora tjej att det inte är så farligt med vanliga maneter - eller magneter som hon säger =)

När vi kom tillbaka till husvagnen åt vi pizza och tog oss vars en cider. Mycket smarrigt! Barnen somnade som små stockar efter en härlig dag på stranden.

Nu börjar bröllopet närma sig. Lite nervig är jag allt... Tänk om jag blir så nervös att jag sjunger fel? Men som min syster sa: Gästerna vet ju inte hur vi har övat och hur vi har lagt upp sångerna. De är ändå bara så upptagna med att kolla på den vackra bruden och njuta av lite skönsång. Ja, det stämmer nog. Vi övade i fredags och det börjar låta klockspel nu ;)

Nu ska jag öva lite till och sen päsa i soffan. Det är ju trots allt tradig söndag idag. Hela dagen.

Syrrans spelning!

Jag tog med familjen till Festivalen i går för att titta på syrran och hennes band. Vädret var varmt och underbart. Vi träffade mina föräldrar och storasyrran och hennes familj därinne. Vi stog och njöt den timmen de spelade och de var jättebra! De satte ihop bandet för 1½ vecka sen och har bara hunnit öva ett fåtal gånger men det hördes absolut inte! Träffade en gammal killkompis som jag inte sett på flera år, vi kan kalla honom O.O. (Anna, du vet vem det är! Gymnasiet är en ledtråd.) Mycket roligt att träffa honom, lika snygg som vanligt ;)

Efter att vi ätit god mat och druckit några öl (läs min man, jag var chaffis) såg vi polishästar till min stora flickas förtjusning. Fruktansvärt stora djur!!! En helt perfekt kväll!

Idag är det tvättdax. Och städdax. Men säg vilken dag som inte är tvätt- och städdag? Det är tur att jag gillar att ha det fint runt omkring mig annars hade jag aldrig städat. Det är ju inte så våldsamt sköj att göra samma sak varje dag...

Nu blir det filmtime och en stor balja kaffe. Maken börjar jobba i eftermiddag så vi tar kvällsmyset nu istället.

Bad eller inte...

Efter regn kommer solsken är ju ett välkänt faktum. Men vad man inte direkt räknar med är att efter regn och översvämningar blir badvattnet otjänligt. Det medför att badvattnet i sjöarna  runtomkring är smutsigt och bakteriefyllt. Alltså inget badande förutom i pooler. Känns inte alls spännande nu när solen äntligen börjat värma. Men varför lägga energi på det jag inte kan förändra? Nej, det blir att ta tillvara på vädret och plaska i barnpoolen här hemma.

Nu ska hela familjen ut och promenixa. Maken börjar jobba efter middag så vi får umgås lite nu på förmiddagen.

Nu är det sommar och nu e det sol...

Visst är det rent ljuvligt när solen skiner???? Jag blir så glad och allt blir mycket roligare! I lördagskväll klockan 23.06 kom mitt kusinbarn till världen. En söt liten?! kille på 4380 g och 57 cm lång. Jo, det är sant, 57 cm. Till saken hör att min kusin är en liten tjej på sisådär 152 cm eller något. Att lille Alex fick plats därinne är ett under. Grattis gumman! Bra jobbat!

Sommaren har varit bra. Lite blöt men det har inte gjort så mycket eftersom det går att måla fönster under tak mä! Snickaren har varit här ett par gånger så nu börjar det färdiga huset träda fram. Där är lite kvar men hösten är lång. Den 18 augusti är det dax för bröllopsupptädet. Vi har övat lite grann men ska köra på några gånger till. Är faktiskt riktigt nervös men när vi repar låter det stundtals som olika halleluja-moments. Det ska bli fruktansvärt kul att få göra en sådan här grej. Vi kanske startar en wedding-singer-trio?! Jag, syrran och hennes kille på turné genom Sverige! Mohahaha!!! Det hade ju varit något!

Nu ska jag slänga mig i solstolen en sista runda innan tacosmiddagen ikväll. Pass på o njut av solen!