Tadaaa!

Idag har jag öppnat butiken för första gången alldeles själv och det gick superbt! Så härligt! Mindre härligt är att jag har ont i halsen men det skiter vi i så försvinner det nog. Mamma fyllde år igår så vi var där och firade henne. Fick alldeles nybakta franskbrödbullar á la mamma. De är nog godast i världshistorien! Tårta och schlager blev det senare på kvällskvisten.   

Efter jobbet ska jag köra och handla mat till min månadsmeny. Jag har planerat en fyraveckors-matsedel. Det gör att vi sparar en hel del pengar eftersom det inte blir en massa extrahandlingar. Nu får jag återgå till arbetet.

Vilken tur!

Nu har min stora tjej blivit förkyld mä. Som tur är...Nu kanske bägge kan bli friska samtidigt så att vi kan återgå till vardagen nästa vecka. Inte många arbetade dagar i februari för mig än så länge...

Det är riktigt fint väder ute med solsken och rimfrost i gräset. Jag tog mina små och slänge dem i kärran och cyklade ner och handlade. Vi har varit hemma sen i tisdags så det var skönt att komma ut lite. Var tvungen att handla lök till min hemmagjorda lasagne som vi ska tillaga ikväll. Smarrigt!

Igår var en härlig dag. Alla-hjärtan-firande började redan för några dagar sen. En dag fick jag trosor där det stor älskling på, en annan dag blev det sötnos-strumpor och sötnos-trosor. Igår fick jag ett par trosor och ett par strumpor till. Min man är så gullig! Vi hade tid att förbereda en myskväll igår eftersom vi var hemma hela dagen. Vi började morgonen att pyssla ihop alla-hjärtans-kort till en hel hög. Sen tog vi upp kyckling från frysen. På eftermiddagen skapade vi små rosa skrabbeluck-hjärtan. Så himla söta! När min man kom hem hade vi dukat fint med ljus på bordet. Vi satte oss ner och fikade på de rosa hjärtanen med en klick vaniljkräm på. Inte fy skam! När kycklingen var klar åt vi potatiskrocketter, grönsaker och kall sås till. Sen tog vi vuxna ett glas vin till maten. Det blev som en riktig lördagsmiddag!

Nu ska jag göra en månadsmatmeny och handlingslista. Det är så våldsamt kul att hålla på med listor, budget och annat trams. Igår skrev jag hela budgeten på dator i ett fint worksdokument för hushållsekonomi. Jag har full koll på pengarna ända fram till juli. Under tiden jag har jobbat med budgeten har jag upptäckt att mycket pengar bara rinner i väg utan att vi märker det. Det är slut på det nu och herregud vad vi sparar pengar! 

Helt makalöst!

Vi är hemma igen. Min minsta tjej har fått feber igen och är väldigt trång i luftrören fast hon fått bricanyl. Jag har ringt BVC men hon var inte där så hon ringer väl snart upp. Just nu sover lillan sittandes i vagnen. Så fort hon lägger sig ner blir det svårare och andas och då blir hon jätteledsen och kräker upp slem. Inte lätt att vara sjuk...

Jag hann jobba torsdag- fredag förra veckan och igår. Sen var det dax igen. Jag har att göra här hemma så det blir ju inte långtråkigt men lönen blir inte så fet som vi behöver nu i resande tider. Jag skulle klippa en kompis imorgon men det får jag skjuta på. Typiskt. Men det är väl så att vara småbarnsförälder...

Tja, jag får väl hitta på något att göra eller kanske inte. Jag kanske bara ska vara med barnen och mysa - heeela dagen! Låter som en härlig idé!

Ännu en VAB-dag!

Min stora tjej är fortfarande febrig. Känns som om hon börjar bli lite bättre. Hon har sovit lugnare inatt och var pigg redan vid 4.30. Hon somnade om vid 5.30 och sov till 7.30. Det ville inte lillasyster höra talas om. Hon vaknade vid 6.30 och vägrade att somna om. Men men, vi är hemma hela dagen så det blir lugnt och skönt.

Igår tog vi tag i vår carport. De som sett den har trott att hela vårt bohag legat under taket. På sätt och vis har de haft rätt eftersom vi bytt ut möbler mot nya och satt ut de gamla där. Där fanns också renoveringsrester, gamla cyklar, saker som vi haft innan vi ens flyttat ihop. I stort sett allt som vi sorterat ut här innifrån huset har åkt ut där. Jag vet... det ser för dj-vligt ut. MEN!!! på onsdag morgon kommer en kranbil från Renhållarna och hämtar 10 kolli alldeles gratis. Inte helt fel. Då åker allt från gamla soffor till dassastol. Vi sorterade upp allt igår och la i olika högar i carporten så att det ska bli lättare att tömma skiten när vi sen har tid. Det är rätt härligt att ta tag i saker som man gått och funderat på länge.

Vi åkte aldrig till Syrran i lördags. Vi bestämde att vi skulle ses en dag när alla är friksa igen. Nu ska jag hänga tvätt och laga lunch till min lilla sjukling och hennes busiga syster.

Nu var det stora tjejens tur...

att ha hög feber. Jag började misstänka att det inte stod rätt till när hon ville gå och lägga sig vid 17.00. Hon hade ont i kroppen, ont i huvudet och bara grät. Min lille stackersunge... Hon somnade i sin säng kl17.50. När klockan var 01.30 vaknade hon till och var ledsen igen. Jag kände på henne och hon höll på brinna upp. Det var bara att springa efter alvedon och lite vatten. Sen sov hon till 6 i morse och nu ligger hon och tittar på film. Min man gick upp med barnen så jag fick sovmorgon. Helt underbart! Kroppen gillar dock inte detta. Helt vingabröden nu. Det rättar väl till sig efter mitt amelia-träningspass.

Idag är det lördag och då är det automatiskt dax för LÖRDAGSGODIS! Ett mycket efterlängtat inslag i hela familjen. Jag har hållt mig ifrån godis och sötsaker hela veckan och varit superduktig med träningen. Så i dag ska jag unna mig gottis. Längtar!

Jag har ett dilemma idag. Min syrras minsta har 3-årskalas och min stora tjej är helt förstörd för hon inte kan åka dit. Ska jag säga till henne att jag ska åka o handla och åka ditt och gratta honom själv eller ska jag vänta o åka tills hon är frisk så att alla kan följa med? Det är skitsvårt... Jag får prata med syrran.

Nu ska jag svettas en stund, duscha en stund och efter det ska vi äta en god middag med potatisgratäng och kycklingklubbor. Mums!