Valborg!

Vintern rasar... den sången ger mig gåshud. Ända sen ja var liten har den förknippats med något skoj, förväntansfullt och härligt. Har ni sett Madicken-episoden när hon tar sina röda snadaler olovandes? När lus-Mia säger: Sandaler minsann! Fint som kattskit i vällingen... och sen har vi Abbe när han får en sandal i huvudet vid elden. Det är härliga barndomsminnen det!

Det har varit en fin födelsedag! Tjejerna o maken kom vi 06.10 med skönsång och sängfrulle. De hade världens största paket med sig. Tja, kanske världens största men ett väldans stort. Jag slet upp pappret och där i var en rottingslåda/ pall som jag ska ha sängöverkastet i. Jättefin! Tackar!

Jobbet flöt på som en smäck och plötsligt kom mina päron. Pappa fotade mig förfullt när de kom och mötte mig i butiken. Söd mä!!! Mamma och pappa hade varit iväg halva dagen men de körde de många milen upp för att surprisa mig. Blev superglad! Jag fick en söt sköldpadda, ett nivea-kit och en bärbar telefon med högtalarfunktion. Hur goa kan man bli?

Nu ska jag och min man kolla på film och mysa. Vi firar ju 14 år tilsammans idag!!!

Nu händer det grejer!

För några dagar sen la jag om kosten till en lite mer striktare variant. Istället för GI så kör jag nu LCHF, low carb and high fat. Funkar som en smäck. Vi började med LCHF efter nyår och det resulterade i - 9 kg. Nu är jag på rätt väg igen och jag nådde faktiskt mitt första delmål i morse. Jag mätte mig och det var - 54.5 cm sen efter nuår. Känns rätt gött!

Hann med att städa ovanvåningen och röja ungarnas rum innan frukost i morse. Satte mig sen en stund i solen. Lunchen fixades till och åts. Men mitt under maten sa stortjejen att hon kunde vicka på sin tand på andra hållet må. Jag kollade och den hängde superlöst. Jag hämtade min pincett och satte om tanden. Plopp så var den ute! L blev först ledsen men när hon såg att den var ute växte hon två meter. Så himla stolt! Får se om tandfeén kommer i natt!

Min
Anna kom till mig i butiken idag! Vi ses ju inte så ofta men det är lika trevligt varje gång! Hon shoppade lite innan sin Ikea-tripp.

Då är min sista dag som 31-åring snart  till ända. Får se om födelsedagskommitten kommer i morgonbitti?!

Nu Grey´s! 

Min morgon i bilder

    

  


God lunch

Min kompis M ringde mig på jobbet och ville lunchdata. Öffkörse! Vi gick till ett mysigt fikaställe och åt kycklingspett och buffé. Mycket smarrigt och oerhört trevligt sällskap. Tack M! Det blir inte ofta vi träffas. Vi har familj, jobb och annat som tar upp vår tid. Får se om vi hinner träffas något nu till valborg.

Lilla bebban var jättesöt! Så pyttig och liten! Åh, blir ju så sugen på en till... Men nej jag får nog sätta en tulo mellan knäna!

Valborg ja... ännu ett år har gått och jag får sätta ännu ett ljus i tårtan. Tur att man inte känner sig äldre! 1 maj ska jag göra något jag aldrig gjort förut!!! Lite nervös är jag allt men det ska nog gå bra. Funderar ni nu på vad det kan vara? Hrmmmm, ja, ska jag avslöja det??? Ok, då. Jag ska faktiskt tatuera mig! Jag fick det i present av min man. Jag ska printa in mina barns namn på min ankel. Ska bli jättespännande! Önska mig lycka till!

Jag ser att det är några som läser härinne. Nyfiken som jag är vill jag ju veta vem!? Kan ni inte skicka en hälsning?



En måndag på jobbet

Vad konstigt det känns att jobba en måndag. Min stora tjej ville inte alls vara på dagis idag, hon brukar ju vara ledig dagen efter söndag. Men bytt är bytt och vi var ju faktiskt lediga en extradag förra veckan.

Morgonen startades upp på bästa möjliga sätt. 05.30 mötte jag soluppgången på udden ute vid sjön.

Nu ska jag kela bebis för nu kom min kusin o hälsade på!

Söndag igen...

Tidig morgontimme. Små tassande fötter. En svag viskning "Mamma, får ja sova hos dig?". En sov-varm liten unge smyger ner bredvid mig och dra en lätt suck av välbehag. Det är kärlek helt utan gränser!

Finns inget mysigare sätt att vakna på...

Idag ska jag försöka hinna med lite solning innan vi åker till min Hemort för att kolla på min systerdotter som är med i isshowen där. Lika mysigt varje gång! F är så otroligt duktig på att åka skridskor! Kolla gärna in hennes
smyckesblogg där hon säljer egengjorda fina smycken!

Hopp i duschen och ut i solen!

Lyxlördag

Jobbar idag. Butiken är full med trevliga människor som vill shoppa nu när det är lyxlördag o allt. En tjej har vunnit 10 000 kr att handla för i byn butiker. Hon åker limousin och dricker champagne. Det kan man kalla en lyxig lördag!

Jag har snusat bebis idag! Min kusin kom inom här och då tog jag tillfället i akt. Åh, så pyttig o söt hon är!  Inte min kusin då, utan lilla Bebban. Min kusin är visseligen liten o söt hon mä!

Just nu slänger jag i mig potatissallad, rökt skinka och körsbärstomater. Undrar vad resten av min familj gör? En gissning är att de lapar sol i trädgården. Avis...ja!? Helt klart! Se upp, om 2.5 tim är det min tur att stekas!

Åh, denna natt

Min stackars dotter har fått samma förkylning som jag hade. Hon kände sig olustig igår och igårkväll vaknade hon flera gånger. Natten var lång för oss båda. När klockan slog tre somnade hon tillslut och jag med! När klockan ringde vid 05.30 stod jag inte i min bästa dager. Men det var bara att snöra på sig gympadojjorna och gå ut i morgonluften. Det är något helt magiskt när krispigheten i morgondaggen når botten i kroppen. Man fylls av en renhet som inte kan fås någon annanstans. Det är då kroppen förnyas och energin bubblar ut i alla celler. Nu efter en gräslöksomelett, körsbärstomater, citronvatten och morgonkoppen kaffe med mjölk och grädde är jag redo för dagens utmaningar!


Hem, hem, hemma

Lillans ögon var det inget fel på som tur var. Familjen har haft en supermysig dag tillsammans. Det blev fika på sjukhuset, matinhandling på Maxi och 4 par skor på skopunkten. Två till mig och ett till L och ett till Maken. Lillan har redan fina och nästan oanvända. Svängde inom MC Donalds på vägen hem. Inte särskilt gott, men det brukar det inte vara.

Vi hann med att sola en stund efter hemkomsten och nu vankas hundpromenad innan kvällsmaten. Kyckling, sallad, potatissallad och mineralvatten. Mumma!
    

Snart i väg

Familjen står i stargroparna för att åka till grannstaden. Vi ska på kontroll av lillans medfödda prick i ögat. Ska nog inte vara några problem med den. Efteråt blir det väl lunch någonstans och möjligtvis liiitteee shopping. Vi får se... 


Det bidde ingen comedy-club

Men det bidde en trevlig kväll med god mat på en restaurang istället. Har inte skrattat så mycket på länge. Att vi kunde ha så kul utan starkdryck ;-)

Intensiv dag på jobbet. Vår chef kommer ner en gång i veckan och levererar varor mellan våra butiker. När hon väl är där så hjälper hon oss och fixa i butiken och kolla varor och annat. Ovan på detta är det massor av information och vi får ju inte glömma att ta hand om kunderna under tiden. När hon kör är vi som utskitna äpplen (ursäkta språket, men det är bästa liknelsen).

Till en vän som inte har det så lätt nu: Tänker på dig gumman!  Ta hand om dig och din lilla prinsessa! Tillsammans är ni två starka! Kram till er båda!


En god kopp kaffe!

Det finns ingen kopp som är så god som morgonens första! Vi har käkat frukost och jag sitter här med lilldatorn och myser. Den är så söt! Och smidig! Min nya leksak!

Längtade faktiskt redan igårkväll efter att få ta ett pass på cross-trainern. Så i morse var det dags, 30 min blev det. Så underbart skönt! Slog på datorn i samma rum och kollade på förra avsnittet av Så ska det låta. Det blev flås och sång omvartannat, ingen vacker syn!!!

Ska till jobbet idag vid 13. Ska bli kul och se vad de hittat på. Jag har ju inte jobbat sen i fredags! Lämnar tjejerna på dagis vid 12.20. Innan dess ska jag skicka iväg ett paket på Icas post. Vovven ska hinnas gå med oxå. Lunch måste vi ju ha i oss...får fixa något lätt och spara gårdagen kyckling till ikväll. Så slipper maken laga middag när han kommer hem.  Jag ska ju äta en god buffé ikväll! Hoppas nu underhållningen är bra!?

Njut av dagen, det ser ut att bli en härlig en!


 

Snabba tisdagen

Dagen har gått fort, swichhh. Så var klockan redan sex på kvällen. Tjejerna avnjuter bolibompa i vår säng däruppe och maken har precis landat i tv-soffan efter en lång arbetsdag. Jag sitter här och smälter goda middagen bestående av ugnsgrillad kyckling, brunsås, broccoli och citronvatten. Töserna fick potatis till vilket är väldigt uppskattat. Mina barn äter som små hästar, så himla duktiga!



I morse slängde vi på oss snygg-kläder och sminkade oss alla tre. Vi blev supernajsa! Sen lekte vi lite med My little pony och pärlade pärlbrickor. Under eftermiddagen tittade solen fram och då flyttade vi ut. Jag slänge mig i solstolen och L och M byggde hinderbanor och sprang. Jag fick äran att ta tiden och heja på.

Till fika gjorde jag kesoplättar med äppelbitar och kanel. En klick grädde till. I början när vi gick över till GI-kost var det jättekonstigt att kunna äta grädde och ändå gå ner i vikt. Men det funkar! Jag satt ute och spånade på lite delmål att ha på vägen till det stora målet och kom på en hel del. De ska avbockas efterhand! Nu är jag på banan igen!

Innan leken i morse tog jag första passet på cross-trainern. Det var ju riktigt jobbigt! Svetten lackade... Det känns som detta ska göra susen. Ska få lite övningar att utföra på pilatesbollen av min kompis M. Vi får väl se när vi hinner träffas bara...

Åh, älskar tisdagskvällar! Äntligen hemma och House! 

Ett stycke motivation var det här, ja!

När livet känns tungt och det mesta bär emot brukar jag gå in och läsa denna underbara blogg. Denna tjej har gjort en fantastisk resa och hennes sätt att se på livet är helt makalöst. Här är ett citat från hennes blogg:


"God morgon och välkommen till en ny skön dag!

Vad väljer DU att göra med ditt liv i dag?

Jag väljer att fortsätta äta enligt GI och trava vidare på mig väg mot normalvikt.
Visst, det är en rackars lång väg, jag ser knappt slutet där borta i fjärran och är det inte väääldigt många backar på den? Jo, men det är ganska mycket vackra blommor längs vägrenen också, dessutom är det ju sol och blå himmel ibland och har jag riktigt tur slipper jag allför mycket regn! "

Skrivet av Anna J.D Jacobsson, metrobloggen - Vägen från 137 kg

Hur kändes det att läsa detta? För mig klarnar allt och jag får ett annat perspektiv på tillvaron. Vilken inperation!


Papp o Mamm

Sitter nu och pratar med mina päron i telefon. De sitter hemma och myser vid vars en dator och en god kopp kaffe. Ha en go dag, älskade mamm o papp!

Ett litet samtal...

är vad som krävs för att vända en trist måndagskväll till en härlig kväll-före-ledighetsdag. Min kollega ringde och ville byta måndagen som är min lediga dag. Enda dagen som funkade var att byta tisdagen, alltså i morgon. Tackar ju inte nej till att vara ledig en dag extra denna vecka. Visserligen ska vi vara lediga på torsdag för att kolla upp minstingen M:s prick i ögat. Den är medfödd och vi går på regelbundna kontroller. Jag har tagit ledigt hela torsdagen så vi kan göra stan efteråt. Ska bli härligt!

På onsdagkväll ska jag och de andra två tjejerna i butiken ut och äta och kolla på Ann Westin och Hasse Brontén. En slags comedy-afton på ett uteställe i samhället vi jobbar i. Ska bli mysigt att fira våra födelsedagar på detta vis!

Nu är det "sjukhuset" på 3:an. Gött mos!

Nu är det klart!

Gissa vad det blev? En liten tösabit fick mickes kollega. Har inte hört ngt på länge, så vi hoppas allt är bra med dem.

Det blev en skön cykeltur och L var superduktig. Hon gjorde precis som hennes mamma sa. Nu är du snart redo, L! Lillasyster gillade skarpt att sitta i barnsadeln och glida fram i vårsolen. Väl framme blev det lek, äppelätning och vårens första vitsippe-plockning.

Lunchen bestod av hemmagjord potatismos och ugnsbakad falukorv. Ja, jag tog faktiskt av moset idag. Det är ju så gott! Hittar inte motivationen...någon som sett den?

Kan någon förklara för mig vilka knappar jag tryckt på för att texten blivit så här stor? Hur får jag tillbaka den gamla? Tekniskt vidunder!?


Välbehövd sovmorgon

Min mans kompanjon är inne på förlossningen med sin fru. De åkte in i går och fick stanna kvar. Värkarbetet hade väl inte satt igång men de misstänkte att slemproppen hade gått.  Det har varit lite krabb med graviditeten innan så vi önskar riktigt lycka till!

Efter att min man kört till jobbet vid 5 i morse somnade jag om igen. Jag och tjejerna sov till 7.30. Det var inte igår man fick sovmorgon sådär. Vi har intagit en smarrig frukost och jag har sorterat och lagt in tvätt nu på morgonen. Andra maskinen snurrar i tvättrumman. Nu ska vi ta våra cyklar och ta en sväng till en lekplats som ligger en bit bort. Vi måste öva på att cykla tillsammans så vi kan cykla den långa biten till dagis någon gång. Skepp o hoj! 


Söndagskväll

I morse hoppade vi i kläderna och stack ner på outletten som vår by ordnar en gång om året. Massor av företag vräker bort saker för en spottstyver. Det som fick följa med hem var en ekhylla till hallen och ett ekskåp som tv:n ska stå på.  Snyggt som snus!

Sen var det plurrdags för alles i la familia. Kallt som s... i vannet men man vande sig rätt snabbt. När vi torkat oss var det dags för fika med diblomutdelning och simmärkesinhandling. L hade klarat sitt första simmärke, doppingen! Kan ni tänka er, jag lyckade att INTE fälla någon tår när hon gick fram och tog emot diplomet. Annars är jag en riktig softis som snyftar till vackra filmer och rörande historier. Ja, ok då, till nyheterna och bolibompa mä... Det finns så mycket fint och sorgligt...

Min man har varit som en superiller idag, Han har skruvat ihop de nya möblerna och min nya cross-trainer. Sen förberedde han middagen och gick ut med hunden. Han är så go, min make. Det är tur att jag har honom!

Kollar nu på Nip/tuck... konstigt, äckligt program egentligen. Har aldrig riktigt förstått det. Nej, tacka vet jag Arga-snickarens överläpp. Den är något i hästväg...på riktigt alltså. I ett av hans program skulle han lyfta en tung järnspis och av ansträngningen lyfte han överläppen jättehögt. Jag har inte skrattat så mycket sen "Pär va´ liden".

Ha nu en go natt!

Kolla in nya bloggen!

Visst blev den snygg! Tack snälla Hajdie för hjälpen med nya designen. Jag blev helnöjd!

Min man hann med att fixa punkan på min nya cykel och fixade till den i toppskick. Tack Hunny-bunny! I morgon kanske vi hinner skruva ihop cross-trainern som vi köpte i onsdags. Hittade en på Maxi för halva priset, alltid gutt!

Kalaset gick som smort. Vi åt och drack och umgicks så mycket det bara var möjligt. Det blev kanellängder, chokladbullar, ballerinakex och fin tårta som jag själv satt ihop.

Snoret bara flög på mig igår, inte bildligt talat då. Men antingen är det förkylning eller allergi. Svårt att säga vilket... Tiden får väl utvisa...

Ska simma med familjen imorgonförmiddag. L har simskoleavslutning. Hon ska faktiskt köpa sítt första simmärke då! Inte illa simmat! På eftermiddagen ska L på 6-års kalas hos en tjej på dagis. Det blir nog bra ös där!

Nu väntar en mysig film, Livet från andra sidan, och möjligen ett glas vitt. God kväll!


Ny dator!

Måste ju prova hur det är att skriva inlägg på den nya pyttedatorn, eller pwyttewdaoutown som Hipp Hipp hade sagt. Funkar ju riktigt bra. Den är faktiskt riktikt cool med inbygd mikrofon och webbcam. Jättesöt!

Nu ska vi gå och nana kudden!


Oj, vilket kaos!

Det var ju inte lekstuga i paketet vi hämtade ut, utan en form av hopp-lekborg. Jaha, vad gör vi då? L öppnade sina paket som sig bör och tillslut fick vi ju förklara att det inte var detta som var beställt. I ett försök att ordna en bra present till henne slutade jag tidigare och tog med L och min man till H-holm. Lillasyster fick vara hos Farmor och farfar. Vi jagade vanliga lekstugor men hittade inget vi gillade. Vi gick in på Maxi och sa till L att hon för en gång skull får välja vad hon ville i affären. Ögonen blev rätt stora ska ni tro. Hon gick många rundor innan hon bestämde sig för en Barie med hundar som kunde hoppa. Det fanns roliga grejer med som hundarna kunde leka på. Hon blev supernöjd!

När vi kom hem pumpade vi upp borgen. I morse fick tjejerna  den som överraskning eftersom de sov när vi pumpade. Mycket uppskattat!

Har hunnit med en hel del på jobbet idag. Skönt! I morgon är det kalas för de närmaste. Så tidigt i morgon bitti kör jag och L ner och handlar till kalaset och sen är det bakning för hela slanten. Ska bli mysigt att träffa alla igen!

Onsdag

Det blev ingen presentinslagning igårkväll. L hade väldigt mycket växtvärk i benen så hon kunde inte sova. Vi flyttade upp oss och kollade på House i sängen och masserade L:s ben tills hon somnade. Lilla stackersunge!

Vaknade innan klockan ringde imorse och smet ner och duschade. När tjejerna vaknade tog de oxå en härlig morgondusch. Jag passade på att slå in paketen under tiden. Tänk om man inte kunnat vara effektiv. Hur kaosigt hade det blivit då?

Kom precis hem ifrån däckbytet på Vianor. Nya sommardäck, påsatta och klara...3000:- Tja, vad säger man!? Vi hann med att gå en halvtimmesrunda med vovvsen under tiden vi väntade, sköntsa!

Nu ska jag gå och fixa kassler och bladspenat, paprika och sockerärtor med fetaost och solrosfrön. Visst låter det gott! Köpt fryst från Findus faktiskt. Vi gillar ju när det är snabbt och enkelt!

Hoppas nu L:s "lekstuga" kommer idag med posten. Väntar även på vår nya dator som oxå ska komma med posten. En liten laptop och trådlöst modem. Hoppas, hoppas och hoppas lite till!


Uppdatering: Lekstugan kom idag och är uthämtad. Den ligger i bilen och bara väntar på att jag ska blåsa mig blå när jag kommer hem sent ikväll!!!

I väntan på...

att stortjejen L ska somna tänkte jag slänga in ett inlägg. När hon sussar kudden ska jag slå in alla presenterna för jag hinner inte det i morgonkväll. Ska ju på årsmöte med handelsplatsrådet som "min" butik är medlem i. Kanske inte översvallande kul men det blir lite ob-tid som läggs på lönen, tack för den!

Slängde ihop en gräslöksomelett till kvälle. Körsbärstomater och skrattande-ko-ost till det och citronvatten i glaset. Ska inte försöka tro annat än att jag är sugen på choklad... men med lite citronvatten brukar suget släppa.

Nu hasar sig benen till soffan. Jag får nog hänga med...God natt!


Ps. Cyllen var jättefin! Supersnajsig!


Morgonpromenad

Gick upp vid 5.30 och slängde på mig träningskläderna. Hunden blev överlycklig när han förstod att det vankades promix. Vi gav oss ut i den krispiga vårluften och såg dimmslöjorna dansa över vattnet. Fåglarna hade febril verksamhet i skogen ute på udden. Husen som vi passerade sov så lugnt i morgonsolen. Det kan man kalla en bra start på dagen!

Väl hemkommen efter ca en halvtimme gjorde jag filfrukost med passerade jordgubbar, solrosfrön, kanel och kardemumma. Till det blev det nybryggt kaffe med en skvätt grädde och mjölk och ett glas tranbärsbubbelvatten. Två Mitt-val-kvinna till på köpet.

Nu ska jag göra vid mitt nyduschade hår och fixa till mig inför en ny utmanande dag på jobbet. Ska försöka gå inom Lindex och hitta någon extrapresent till stortjejen. Vi har beställt denna men vet inte om den hinner komma. Får se om tjejerna gillar konceptet med lekstuga först innan vi köper en riktig. Hämta nya cyllen ikväll! Weee!
Bild: Presentimporten.se


Cykel på blocket

Ringde nyss på denna cykel. Skall hämta den imorgon!

Blogga igen...

efter en lång tids uppehåll... det känns rätt gött faktiskt. Ok, jag har blivit inspirerad av en och annan i min omgivning ;) Men det är kul att skriva en stump och ännu roligare är det att läsa andras bloggar. Det är som att följa en reality-såpa i verkligheten!

Stora tjejen orkade cykla hela vägen i lördags till farmor och farfar och det är ca 5 km. Vi fick mycket gott att äta och dricka som vanligt när man är där. Det slutade med att tjejerna ville sova över där och då stannade vi alla över natten. Härligt att bara göra det som faller en in. Supermysigt tyckte vi allihopa!

Igår var det grillfest med "Slaeiten" (släkten för er icke-skåningar). Vädret var sådär till att börja med men det ordnade upp sig till slut. Vi träffades i mosters "festhus", ett hus som är tänkt till fest och sommarhus. Det ligger perfekt och hela vår tjocka släkt får plats utan problem. Tack för en mysig eftermiddag! Vi fick ju äntligen träffa min kusins fina tillskott, en mycket trevlig ung man från Mellerud. 

Idag har vi tvättat och städat. Slappat en del och solat resten. Underbart med lediga dagar!

Jag tänkte faktiskt hoppa på kusinens träningsrace och köra gärnet fram tills det är dags för bröllop i slutet av juni. Jag, min syrra och hennes kille ska sjunga på min kompis Annas stora dag och då vill man ju vara snygg!!!

Så jag kommer att uppdatera här så mycket jag hinner mellan bilens däckbyte (onsdag), kvälls-årsmöte (onsdag), Storans 6-årsfödelsedag (torsdag), kakbakning (fredag kväll) kalas för släkten (lördag) och simskoleavslutning där hela familjen ska bada (söndag). Däremellen ska jag jobba häcken av mig i klädbutiken. Livet är som roligast när det händer mycket tycker jag. Jag får lätt lite ångest och blir rastlös när det blir för lugnt runt omkring mig.

Nu ska vi käka sista pizzan innan bröllopet! I morgon kör vi!

Alldeles tyst...

är det i huset. Mina älsklingar sover gott efter en hård natt. Min stora tjej har varit vaken mer än hon har sovit. "Jag kan inte sova...jag har hosta...jag har ont i huvudet..." Hon ska väl få det lillsyrran har haft. Några timmars feber sen är det bra igen.

Sitter här nyduschad och solbränd. En konstig kombination så tidigt på våren. Laddade mina mobiler nu på morgonen och fick två roliga sms. Min partner i GI-kosthållning skickade att hon minsann gått ner! Wee! Bra jobbat! Det andra sms:et var från min älskade kusin som just kommit hem från BB med sin nya lilla bebba. Grattis sötnös! Nu är väl pappa och storebror stolta?!

Får kanske göra lite fjällfilsfrukost med jordgubbar, rostade solrosfrön, kanel och kardemumma. Till det blir det dagens godaste kaffekopp, den första. Norrbodakorv med philadephiaost och ostrullar med tomat lyxar jag oxå till det med.

Efter jobbet ska vi gå ner till Svärmor och Svärfar. Det tar ca 45 min enkel väg. Skönt att gå hem sen efter ett gott påskbord, mumsigt vin och inte allt för många påskgottor.

En sån härlig dag!

Långfredag och allt! Det betyder att vi får njuta av allt lite längre denna dag. Hela familjen är lediga tillsammans och vi har faktikskt hunnit med en hel del! I morse kom lillan tassande vi 7.00 och kröp ner i min sovvarma säng. Vi lång och mös en stund tills syrran vakande. När de började leka smög jag ner och hämtade en skiva som jag fått av pappsen. Mia och Klaras första säsong. Skön, tragi-komisk humor! Sen var det fjällfilsfrukost i vanlig ordning.

Därefter inträffade något jag längtat efter i många år...vi sorterade förrådet på ovanvåningen. Vi slängde lite och sparade lite som ska åka vidare till en familj på utväxt. Jag sorterade upp barnkläder i boxar med storlek på. Mitt sorteringsbehov är väl tillfredsställt ett tag framöver!!!

Solen var snäll och stannade hela dagen och det resulterade i en härlig vår-bränna! Inte illa att kunna sitta och sola i BH och trosor i april! Ligger väl förkyld imorgon...

Nu ska vi slappa framför tv:n med ett glas vin. Ok då, lite påskgodis med! Jobbar liten stund i morgon och sedan är det påskmiddag hos svärpäronen. Härligt!

GI-lunch på jobbet

Åh, så fruktansvärt hungrig! Lite lång tid mellan frukost och lunch när man jobbar butikstider. Sitter just nu och käkar en råkostsallad och varm skinkröra med purjolök och champinjoner. Mycket smärrigt!

Mina små tofsvipor förkläddes i morse till påskakärringar. Stora tjejen ville åka på dagispåskfesten och lillan följde med mig upp på jobbet. Jag fick stor hjälp med att sopa butiksgolvet. Sen kom hennes pappa och hämtade henne här. Nu tror jag att alla tre sitter hemma i solen och göttar sig medan mamma får slita hårt ända till kl 19 i kväll... Buhu vad det är synd om mig då!

Idag är min mamma på spa. Hon fick det i present av oss syskon och min moster (kanske även av kusinerna, vet ej) Hoppas du får en bra dag, mamsel ros!

Vi har bra tryck i butiken idag. Många lediga danskar som är sugna på shopping! Extra kul att jobba när det är mycket folk i butiken!

Nu ska jag gå och TA en kaffe i min mans affär ett par hus bort. Gratis är gott!!!

Ja, då var det dags igen...

med bloggandet menar jag. Det är ju väldigt länge sedan jag var här. Mycket har hänt men nu är jag tillbaka...får se hur ofta jag hinner blogga framöver.

Jobbar som butikschef i en klädbutik i grannstaden och trivs ypperligt. Det blir cirkus 32 tim i veckan men energimässigt känns det som 45 tim. Kul men krävande jobba. Syrran ska komma o jobba hos oss i sommar! Skitkul!

Annars flyter allt på. Tjejerna växer och blir stora. Min äldsta fyller 6 år den 16 april och börjar F-klassen i augusti. Hon vet inte alltid hur hon ska hantera sitt nya stora jag. Minstingen är värsta trotsmonstret men underbart söt ändå! Tiden går men det är tur att man själv inte blir äldre ;)

Min underbara make och jag har det härligt tillsammans. Det blir 14 års jubiléum på valborg. Fasen, det är ju skitlänge!!! Han är lika fin som då! Lite smalare har han blivit nu efter nyår sen vi lade om kosten. Hela 14 kg! Duktig där!

Den 4 januari började vi äta GI-kost och det funkar bra. Jag mår mycket bättre på denna kost eftersom jag inte får hjärtklappning av sockret. Jag har gått ner sisådär 9 kg än så länge. Min kära kusin och hennes sambo var här i lördags och vi  hade supertrevligt med mat och dryck. Det sistnämnda blev en hel del, så kepsen gjorde lite ont dagen efter. Vi snackade om den bloggen vi följer
Vägen från 137 kg och våra gäster blev supersugna på att prova. Så där är vi nu, uppdatering kommer att ske kontinuerligt.

Nu ska jag plocka fram kläder till morgondagens påskakärring!

Kramelikram