Omställning!

Det tar ett tag att vänja sig vid att jobba heltid och hitta nya familjerutiner. Min stora tjej tycker att detta är jobbigt. Hon var helt förkrossad när jag lämnade henne på dagis igår. Storgrät... Känns inte bra att lämna när hon är så ledsen. Men det är ju inte mycket att välja på,  jag måste ju jobba. Får väl se hur det går att lämna idag. Jag har peppet henne hela morgonen och hon verkar gladare idag. Håller tummarna!

Jobbade bara 12-16.30 igår. Idag blir det 12-16 eller nåt. Skönt att hinna landa litegrann. Butikschefen är på konferensmöte och är tillbaka i morgon. Lite knivigt att gissa sig till hur allt ska vara. Tjejen jag jobbar med har varit där ett halvår och har rätt bra koll. Det är riktigt roligt när jag hjälpt en kund med olika alternativ och ser att hon/ han blir nöjd. Lön för mödan!

Ha det!

Nya bloggrutiner!?

Vad gör jag när jag har två barn, make, villa, vovve, arbetar heltid med butikstider? Jo, bloggar innan jobbet! Jag är inte hemma förrän 19 på kvällarna och då blir det intensivmys med trötta barn. Efter det ska jag och min magkatarrs-mage få i oss lite kvällsmat. Sen är det förberedning av barnens kläder och av min kläder till morgondagen. Livet är rättså inrutat...

Nu ska jag lägga lite make-up och käka frulle.

Förresten! Jag har fått den stora äran att göra en brud vacker inför sitt bröllop den 17 maj. Både hår och smink. Ett vördnadsfullt uppdrag. Jag och min man ska dessutom vara värdpar på bröllopet. Ska bli kul!

En ledig dag!

Fy vad skönt att vara ledig. Jag har hunnit med en massa som kommit på efterkälke. Sorterat räkningar och papper, kollat över budgeten, tvättat mina nyinhandlade "arbetskläder", kollat på film, gosat med mina underbara ungar och make, plockat i ordning, planerat dagistider och semestern. Och det bästa av allt - klockan är bara 11. Nu ska vi strax äta en lättare lunch (köttfärsås och spagetti till middag i kväll) och sen ska jag dra på mig min bruna mysdress och åka ner och handla lite mat till veckan som kommer. Jag ska åka inom en sort loppis och kolla in om jag kan hitta några sköna dojjor eller stövlar.

Jum-jum, brum-brum!

En dröm är uppfylld!

Det har hänt EN HEL DEL sen sist! För ett par veckor sedan ringde en supertrevlig tjej från en klädaffär i samma stad som jag jobbar i nu. Jag hade lämnat in en CV där efter nyår.  Hon undrade om jag var sugen på att komma på intervju hos henne för att det hade en tjänst ledig. Dagen efter satte vi oss ner och snackade och allt kändes skitbra. Efter ett par dagar ringde samma tjej igen och sa att jag kommit vidare till slutintervjuerna med självaste chefen. Det dröjde sisådär en vecka och mötet med chefen gick av stapeln i tisdags. Tjejen som intervjuade mig från början, J, satt med. Vi snackade nästan en hel timme om allt möjligt. Han, chefen, förklarade lite om företaget och vilka kvalifikationer de sökte. När vi avslutade sa han att J skulle ringa på kvällen om det var jag som fick jobbet. Efter intervjun gick jag tillbaka till jobbet och tänkte att eftersom det var 50 som sökte tjänsten var det inte så stor chans att de valde mig. Jag var nöjd med att ha kommit så långt! På eftermiddagen ringde chefen till min mobil och ställde lite kompletterande frågor. "Du ska veta att det står mellan dig och en annan" sa han. Va!? Är de riktigt kloka? Jag har ju inte presterat något utan bara varit mig själv. Jag har ingen erfarenhet av att sälja kläder. På kvällen kom min lillasyrra och hennes kille. Vi snackade och klockan blev 18.15. Hon ringer inte...tänkte jag och var faktiskt fullt nöjd med det.  Klockan blev 18.30...18.45...inget samtal. Då har de verkligen valt den andra tjejen, vad kul för henne. 18.55...Ringgggggggg!!! "Hej, det är J! Du vet vad detta innebär va? Du har fått jobbet!!!" WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Av 50 snygga, smala, snärtiga tjejer valde de mig, en 30-årig tvåbarnsmor med kurvorna på rätta stället. Det var just det de hade fastnat för... inte kurvorna då utan att jag är i en bra ålder, har barn, står med båda fötterna på jorden och är en trygg person. Dagen efter intervjun, onsdagen, blev sista dagen på mitt jobb och i torsdags började jag mitt nya jobb som säljare. Låter nästan som en askungesaga!!! Jobba heltid med en bra lön! Jag har nu jobbat torsdag, fredag och idag lördag. Det är så fruktansvärt kul!!! Tänk att få vara snygg på jobbet och göra andra snygga på arbetstid?! Jag har redan lärt mig kassan, presentinslagning, larmning, uppackning, avskrivning av följesedlar och har fått en bra översyn av vårt sortiment. Vid middagstid idag hade vi en riktigt bra puls i butiken och där stog många i kö för att handla. Vi jobbade på och slet som små ekkorrar. När det lugnat sig lite stod jag i kassan och skulle ta nästa kund. jag tittade upp och där stod min mamma! Gissa om jag blev förvånad. Jag känner ju inte så många i den byn så jag blev lite paff när jag såg ett välbekant ansikte. Mamma, min lillebror och mammas väninna hade kört upp för att kolla läget i "min" affär! Åh, gulle er!

Nu är jag helt slut och ska försöka landa efter en nästan omöjligt intensiv tid. Jag är ju allergisk mot stress så jag måste vara rädd om mig. Min man är det bästa som finns. Han har tagit över min roll som hemmafru nu när jag jobbar heltid med butikstider (9-18). Han tar hand om barnen, hämtar på dagis, lagar god mat, tvättar, städar och tar hand om mig när jag kommer hem och har jobbar i stilettklackar en hel dag. Han jobbar oxå heltid och är egen företagare men tycker att det är min tid för karriär nu. Det är en "redier" karl det! Älskar dig, honey!