Bara några timmar kvar...

...sen är denna delen av livet slut. Mammaledigheten! Vi hade inte tänkt att skaffa så överdrivet många fler barn, inga alls för att vara mera exakt. Om jag nu inte får hjärnsläpp om några år och bara måste få snusa bebis igen =) Det känns konstigt men helt ok. Det ska bli härligt att skaffa sig en jobbidentitet igen. Jag tror mycket på att man mår bra av att ha balans i livet. Det finns tre delar som igår i livet - egentid, familje/social tid och arbetstid. Jag har under en tid haft egentid och familjetid men ingen arbetstid. Något har saknats. Balansen har inte riktigt infunnit sig. När jag nu ska börja arbeta igen känns det kul att få utveckla mig själv på arbetsfronten igen.

Men...det finns en risk att jag måste VAB-a första dagen på jobbet eftersom min stora tjej fortfarande är förkyld. Jag får ta med mig båda tjejerna ner till Arbetsförmedligen och anmäla mig på min första arbetsdag efter föräldraledigheten. Eftersom jag ska jobba 75% hade jag tänkt stämpla upp till heltid och för att inte tappa min sjukpeinningsgrundande inkomst, SGI, måste jag anmäla mig första dagen. Det är ord och inga visor. Om jag nu inte hade anmält mig där och blivit sjuk hade jag inte fått ut ett öre! Det hade varit mindre kul kan tilläggas.

Det blir lite kycklingmiddag med potatisgratäng idag. Lite tvätt och städ. Och lite firande av makens födelsedag som egentligen infinner sig imorgon. Han går upp kl 4.45 i morgon bitti och då nanar både jag och barnen. Så då får det bli presentutdelning idag istället. Njut av söndagen, det ska jag göra. Minut för minut...

Med hörselkåpor på!

Det har blivit en del av min vardag - att stänga ute skarpa och otrevliga ljud. Barnskrik, tallriksskrammel, hundskall och fläktbrus är några ljudexempel. Jag har tinnitus. Det fick jag efter att jag träffade den omryktade "väggen". Alltså är det en stressrelaterad tinnitus. Jag var på vårdcentralen för några månader sen för att jag tyckte att jag börjat höra sämre. Hörseltestet visade inget men distriktsköterskan sa att eftersom jag ständigt har brus/sus i öronen försöker jag sortera bort detta och är mindre fokuserad på ljudet som jag försöker lyssna på. Det är rätt tröttsamt eftersom jag hela tiden försöker hålla öronljudet borta. Det tar en del energi. Jag hör det mest när jag lägger mig för att slappna av eller sova. Det är en sorts stressmätare - när jag är lugn är det mindre ljud men är det stressigt låter det väldigt mycket i huvudet.

Att använda hörselkåpor är väldigt skönt. Jag kan då slappna av mer och blir inte irriterad över skarpa, oväntade ljud. Men nackdelen är ju att jag inte kan ha barnens lila "kid-kåpor" på mig när jag går ut eller det kommer någon.
image107
Bild: Safe


Det ser onekligen väldigt kul ut att en vuxen använder barnkåpor bara så där, till vardags. Jag har hörselproppar oxå men det är svårt att ha när jag är själv med barnen. Jag vill ha kontroll vad som händer i andra rummet och det kan jag ha med kåporna för de släpper igenom lite mer ljud. Guld hade ju varit om jag kunde hitta en hörselpropp som släppte igenom tal men stängde ute buller, brus och skarpa ljud. Finns det sådana tror ni? Jag får nog googla på det.

Jag sitter och försöker njuta av min sista riktiga mammalediga dag. Det går rätt fint faktiskt. Barnen är lite lugnare än vanligt nu när de är sjuka så det blir en hel del mys och gos idag. Åh, vad härligt!

3 dagar kvar!

Sen är det dax att börja jobba. Känns bra men lite roddigt innan man funnit rutiner som funkar för alla i familjen. Men det ska bli skönt att komma igång igen, det är ju två år sen sist! Jag får åka på min första affärsresa på onsdag. Då ska jag och min man på kassautbildning i Stockholm! Jihaaa! Ska bli duperkul!

Våra kompisar fick en liten gosse i söndagskväll. En alldeles egen liten störtskön son! Pappan ringde mig på måndag middag och berättade nyheten. Jag frågade hur det kändes och han svarade: "Jag vet inte riktigt. Det är så stort!" Ja, det tar ju ett tag innan faktumet har sjunkigt in - att man fått barn och att barnet fått alldeles nykläckta föräldrar. Grattis och lycka till med underverket!

Min kusin har börjat blogga. Kolla in
här. Jag gillar att läsa andras bloggar. Få en inblick i deras liv, nästan som att tjuvläsa deras dagbok =) Nackdelen är att jag blir smått beroende. Men det är ju en rättså världslig sak att bli beroende av, inget som kroppen direkt tar stryk av =)

Jag hann med att åka till kiropraktikern en runda i morse. Han tycker att behandlingarna har gett finfina resultat så nu ska jag inte dit förrän om två veckor. Det är så gött när det knakar i nacken för då vet jag att låsningarna släpper. Morgondagen blir lugn. Jag har två förkylda små nissar här som inte ska på dagis. Inskolningen idag gick jättebra, lillan både åt och sov bra. Vi tog beslutet att de kan vara hemma och vila upp sig innan den första riktiga veckan börjar. 

Då var det dax för eftermiddags- och kvällsslapp.

Back in Sweden!

Nu är vi hemma från en intensiv seglats. Mycket trevligt, mycket att göra och mycket gott att äta. Barnen var jätteduktiga och tyckte det mesta var kul. Det blev en del shopping i Tallinn och det är ju aldrig fel. När vi kom hem var barnen helt slut och behövde verkligen helgen att vila upp sig på. Ok, då. Vi oxå!!!

Inskolningen funkar bra och båda trivs bra. Idag åt vi middag på dagis alla tre, guttsa! Snart är det dags att börja jobba. På måndag rättare sagt! Det känns bra eftersom jag fått ett bra schema. Det har sina fördelar att vara gift med chefen =)

Jag har tagit tag i livet mer intensivt nu. Jag fick konstaterat att jag har högt blodtryck och då är det inte så mycket att välja på längre. Jag äter en portion i tallriksmodellen. Jag har börjat dra ner en hel del på kolhydraterna och det känns direkt på figuren. Undrar vad det beror på? Jag känner mig stark och laddad. Nu är det bara att tuta och köra!

Ha en underbar afton!

Hitta balansen!

Igår var måttet rågat igen. På eftermiddagen var jag hos kiropraktikern och han visade tre övningar jag skulle jobba med hemma. Efter en halv minut säger han "ja, berätta nu vad det var för övningar och hur många gånger du skulle göra dem." Jag hade inte en aning! Inte en susning! Det var precis som om jag inte hade varit där när han visade mig. Mycket skrämmande!

Detta är min hjärnas sätt att säga till mig "nu räcker det". "Nu får du börja tänka på dig själv igen och vara HÄR och NU!" Det är mycket som händer runt omkring just nu och jag kämpar som ett djur för att ha koll på allt. Inskolning, resan till Tallin, klädparty, börja arbeta, jobbsökande. Ja, jag vet att det är jag själv som har valt precis allt och det har jag gjort för att det är kul, behövligt och ofrånkomligt. Förtydligande:

Kul: Klädparty, jobbsökande och annat frivilligt är ju roligt men det tar mycket energi. Energi som jag just nu inte har liggandes i drivor här hemma.

Behövligt: Resan ska bli jättehärlig och det ska bli skönt att komma iväg en stund. Det är bara så mycket att fixa innan.

Ofrånkomligt: Mammaledigheten är snart slut och lillan måste börja på dagis för att jag måste börja jobba. 

Men... jag har faktiskt kommit så långt att jag kan säga nej till saker som jag känner att jag inte hinner. Även om jag skulle vilja det. Efter gårdagens bryt känns det bättre. Jag känner att jag har planerat allt väldigt bra och kan lita på det. Nu är min stor uppgift att ta dagen och planeringen som det kommer och våga vila i detta. Nu ska jag göra vid mig och barnen. Snart är det dax för inskolning igen! Sen har jag planerat in lugn och ro i eftermiddag och hinna i fatt tankarna. Känns bra!

Nyfiken...

Jag ser på statistiken att det är några som ids läsa det jag skriver. Då blir jag väldigt nyfiken - vem är ni? Kan ni inte skriva en liten hälsning?

Snart är det dax för Sjukhuset på TV 3. Det är faktiskt riktigt bra!

Måndagsmorgon...

Efter en helg i stress och på dåligt humör är jag faktiskt mildare idag. Skönt! Inget kul när allt känns jobbigt och man bara är irriterad. Jag och barnen njuter av en lugn dag hemma med tvätt på schemat. I morgon drar allt igång känns det som. Lillans inskolning börjar. Sen ska jag till kiropraktikern på eftermiddagen. Hoppas maken kan sluta i tid så jag slipper komma försent - igen! Märker ett sting av irritation men nu ska jag fokusera på det positiva istället! I morgon ska jag och kiropraktikern gå genom övningar som jag ska göra hemma och sen blir det uppehåll på tre veckor tror jag. Skönt för bilen och för plånboken.

Just nu sminkar min 4-åring mig under djup koncentration. Hon älskar det! Jag blir nog jättepoppig! Sen ska hon göra vid mitt hår och hitta på någon snygg frilla. Nu är jag klar! Åh, vad grann jag blev! Som en hårt sminkad 80-talstjej! Jag får nog sminka av mig innan vi går ut och går...

Ha en skön måndag!

Anställningsintervju!

Ja, nu är det inte så exklusivt som det kanske låter. Alla som sökte får möjligheten att åka iväg och kolla på en av deras butiker. Anställningsintervjun går av stapeln där oxå. Pratade med grannen igår och hon hade med sökt samma tjänst. När jag kom hem och kollade mailen hade jag fått inbjudan och sms:ade henne om detta. Efter en timme kom hon in och frågade om jag skulle med. "Jajamensan!" "Jag med!" svarade hon.  Så nu ska vi två ut på utflykt med buss och allt. Tänk er att de BJUDER på fika! WOW! Blir helt mållös! Kanske inte riktigt. Men det ska bli kul att kolla vad det är för en butik och det är ju skönt att man känner en till som ska med!

Idag ska snickaren komma...han är inte världens snabbaste och ibland sover han väldigt länge. Undrar vad som gäller idag? Har han glömt, försovit sig, eller helt enkelt inte brytt sig? I vilket fall är det fruktansvärt tröttsamt!

Idag är det lördag och då ska jag äta gott! Vet inte riktigt vad jag är sugen på än, men det kommer väl.

Trevlig saturday!Uppdatering: Snickaren kom precis efter att jag skrevit inlägget  :-) Han var väldigt effektiv! Ytterbelysningen kom upp och stacketet på ena sidan huset blev klart. Så gött! Nu ska jag ta min sega kropp och slänga den i soffan. Maken ska titta på fotboll så jag får väl läsa en stund.

Före- o efterbild!

Jag har under våren och sommaren målat diverse fönster och möbler. Jag bjuder härmed på lite före- och efterbilder:


image102     image103
Före                                                                       Efter

image104     image105
Före                                                                         Efter


Jag är, som ni kanske ser, helt såld på vitt! Jag blir lugn och avslappnad av att omge mig med ljusa färger. Det känns så rent och fräscht! Visst blev det lite förändring?

image106

Vet ni vad detta är? Några gissningar? Det är mitt underbara badrum! Orginal från 1980 då huset byggdes. Till denna vackra medaljongvåtrumstapet ligger en rosa plastmatta på golvet. Jag som gillar ljust mår verkligen illa av detta! Men till saken hör att det finns sådana här tapeter att köpa i dagsläget och till riktigt sviniga priser. Designtapeterna som liknar våra går loss på 798kr/ rullen! Så egentligen sitter vi på en guldgruva, med orginaltapet och allt!? Någon som är sugen?

Nu ska jag entra min rosa dröm och duscha innan kiropraktikern.
 
Äckelrosa - möglig håsa!


Weeee...

Jag har precis mailat iväg min CV. Jag ringde upp ett företag som jag vet skulle anställa och han berättade att ansökningstiden gick ut i fredags. Attans! Jag frågade om det möjligtvis gick att söka tjänsten ändå (sekreteraren sa i ett tidigare telefonsamtal att många ansökningar hade kommit in men att de inte hade tagit tag i det än). "Jo, om du mailar din CV till mig innan kl 16 idag!" Svarade han. Sagt och gjort. Lite panik när jag lagt på luren och insåg att klockan var 14.30. Eftersom det var några år sen jag sökte jobb hade jag inte någon CV färdig. Min första tanke var " Vad #*%= är en CV?" Efter lite googlande hittade jag information som jag hoppas hjälpte mig. Jag skrev så att fingrarna höll på att trilla av och pulsen slog i öronen. Men kl 15.03 mailade jag iväg en alldeles sprillans ny rykande färsk CV som jag för övrigt blev väldigt nöjd med! Nu är det bara att ta sig egenom det svåraste momentet - väntan... Det är bland det jobbigaste jag vet - att vänta. Tålamod ca 0,1. 

Imorse körde jag ner stora tjejen till dagis och körde inom affären och handlade frallor. Det har blivit en mysig ritual, våra familjefrukostar framför en bra film och sen en stor hink morgonkaffe! Sen gick vi snabb takt och hämtade henne på dagis. Drygt en mil lång promix känns i benen efteråt, i alla fall när vi gick så fort (försenade som vanligt - tidsoptimist!). I morgon ska mina barn vara hos min kompis ett par timmar så att jag kan åka till kiropraktikern en runda. Lite svårt att ha men en 1-åring och en 4-åring dit. Väntrummet hade nog alldrig blivit sig likt igen. 

Usch, jag är nervös! Äh, jag har ju jobb så jag står inte och faller med detta... men det hade varit roligt!


Jo, jag älskar...

James Blunts nya låt. Jag gör faktiskt det. Kan bero på att jag lyssnade på den 17 gånger igår. Det händer något i kroppen när jag hör på den. En annan sådan låt är Peter Jöbacks "Stockholm i natt". Sådär sorgligt vacker och intressant. Min man kom hem i går och överraskade mig med Peters singel! Tack älskling! Den ljuder så fint ur högtalarna just nu. Maken hade även med sig fyra biobiljetter. Ska bli mysigt att "bia" lite!

Har cyklat även idag. Snart dax för nästa tur till dagis. Skönt, men kallt. Brrrr, hösten är här. Känns både skönt och deppigt. Sommaren som aldrig kom är över. Men det är ju tur att jag älskar julen och har den att se fram emot.

Vilken tv-kväll det blev igår. Idol och House. Jag fullkomligt njöt i två timmar! Det är ren och skär avslappning att titta på TV för mig. Jag glider in i en annan värld och släpper tankarna på det tråkiga. Genom att ladda batterierna står jag redo för vad livet vidare har att erbjuda.

Nu: en andra kopp kaffe innan utlastningen av lillasyster i cykelkärran.

Må väl!

Har fått...

en låt på huvudet: James Blunt "1973". Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller om den är sorgligt obehaglig med sitt 70-talssound. Får nog lyssna mer. Här finns den!

Oh, my god...

vad underbart det var när kiropraktikern hittade min ondaste punkt och knäckte till den! Det knakade så att jag trodde att huvudet skulle lossna. Men som tur var är allt i sin ordning. Eftersom han skapade rörlighet i nacken har jag reagerat på detta med konstant huvudvärk. Men detta ska han få rätta till i morgon när jag ska dit igen.

Blev tipsad om en sida igår,
Face of the Future. Jag satt och garvade så tårarna sprutade hela eftermiddagen när jag gjorde om min familj till bebisar, gamla, mörka, ljusa, porträtt, apor och annat kul. Enkel men stimulerande humor, kan varmt rekomenderas! Här är jag som mangafigur:
                                                                                        image101

Kom hem från cykelturen till dagis för en timme sen och om en halvtimme är det dags för hämtningsrundan. Det blir ungefär sisådär 2 mil, väldigt härligt! Jag gillar verkligen konceptet - vardagsmotion - eftersom det sker av sig självt, är tidseffektivt och nyttigt!

Funderar på att söka lite jobb i höst. Jag har ju jobb i min mans butik men skulle vilja pröva något annat. Vi får se vad som händer. Alltid spännande att förnya sig!

Drack precis upp min andra stora balja kaffe idag. Det är så gott med kaffe på morgonen, sen klarar jag mig utan resten av dagen. Men får jag inte morgonkaffet blir jag ingen Mamma-nice-girl!

Gott så!