Absolut sista dagen som 29-åring!

Snart är det dags - det där som jag väntat och fruktat. The big 30 kommer vare sig jag är beredd eller inte. Jag njuter och försöker memorera känslan som 20-nånting-åring. Nej, det är faktiskt inte sååååå farligt. Jag ser fram emot att få reda på vad min man hittat på till mig. Det ska oxå bli kul att ha lite middagsgäster här i morgon.

Igår var jag "hemma" i byn jag växte upp och kollade på Isshowen där. Syrrans tös var med i den och hon var superduktig. Jag hade aldrig klartat det hon gjorde, det var verkligen proffsigt! Direkt efter var vi hembjudna till våra kompisar på födelsedagsmiddag som de ordnat för mig, Tack, snälla ni! De hade fixat grillspett, ugnsbakad potatis, sallad, tzatziki och bearnaissås. Dessutom bjöd det på ett underbart rödvin till maten. Efterrätten med glass, grädde, persikor, strössel och hemmagjord chokladsås var inte heller fel! Inte nog med allt detta, de hade varit och köpt en jättefin blomgrupp i svart kruka oxå. Jag kände mig som värsta prinsessan, uppvaktad och allt. De är riktiga goingar!

Dagen i dag består av städning, plockning, tvättning, förberedning och en släng av slappning. Ha det gött allesammen!

Jodå, jodå!

Det börjar arta sig på jobbfronten. Jag stog i kassan i går och det gick riktigt bra. När jag var runt 15 jobbade jag tre sommrar i en matbutik och vanan hänger fårvånande i. Skönt eftersom jag var lite orolig för detta. Även om det är väldigt roddigt både innan och efter jobbet tcyker jag att det är ljuvligt att få göra något för mig själv igen. Använda hjärnan på ett annat sätt.

Just nu ligger jag 1,4 kg över mitt mål som ska vara uppnått på valborg. Tror inte riktigt att jag kommer att fixa det men i alla fall lite till ner, typ 0,6kg, då blir jag nöjd. Jag lär få vara nöjd med vad än vågen visar, jag kan ju inte trolla med knäna. Men, men jag har ju ett mål i alla fall. Måste ju skryta om min man ju. När jag var gravid gick han upp en del (förståligt med allt gott vi åt!). Sen dess har han gått ner 8.5 kg och ska enligt honom själv gå ner 8 kilo till. Han är jätteduktig och snygg som attan ; )

Ikväll bär det av alldeles själv till en kompis som har Me & I-party. Inte helt fel! Ha en underbar dag, det ska jag ha!

Weeeeeee börjar jobba idag!

Är minsann lite nervös för detta. Jag vet att det kommer att gå bra men lite pirrigt är det allt. Det är ju en del loggistik som ska lösas innan jag kan åka till jobbet. Barnen ska till barnvakten och det är många turer innan allt är klart. Men framför allt tycker jag det ska bli skönt att komma igång och jobba igen, det var ju ett tag sen sist.

Vägningen i morse var inget att hurra för direkt, -0.2 hg. Alltid något. Nu  är det 2.0 kg till mitt mål på måndag men blir nöjd med 1.2 kg oxå. Denna vecka ska jag kämpa som ... och jag ska lyckas!

Uppdatering: Allt gick bra och de var riktigt roligt! När jag lämnat i väg ungarna satt jag och väntade på bussen alldeles själv en halvtimme. Det är jag ju inte så van vid om jag uttrycker mig på detta vis. Skönt att vara på banan igen! Nu blir det pyjamaspåtagning och barnlägging innan jag landar trött i soffan.

Ett glas rött o en piggelin!

Det är det jag sitter och njuter av just nu. Min man jobbar kvällen idag så det är bara jag och töserna hemma. Vi har precis avnjutit en pasta med pastasås-middag. Smarre-barre! Mitt Viktklubbande går bra, rätt kul faktiskt. Jag är ute och går varje dag, mer eller mindre. Jag känner mig mindre på alla håll och kanter. Min man har provlyft mig och säger att skillnad finns. Skönt!

Min kompis har sitt 30-kalas idag. Fy, vad gammal hon är =) Mycket äldre än jag...NOT! Mina dagar som tjugo-nånting-åring är räknade. Närmare bestämt 9 st. Får väl njuta av de sista naggande goa dagarna innan jag fyller tant. Min man har ordnat något som jag aldrig i min vildaste fantasi kan räkna ut. Jag har provat med allt; lista ut, fråga ut, leta efter ledtrådar, snoka efter lappar som tydligen ska ligga någonstans här hemma. Det är en present som jag ska få så det är ingen resa eller upplevelse, har han sagt. Men vem vet om han talar sanning? Inte jag i alla fall. Nej, jag får nog ge mig till tåls ett tag till. Vill ju egentligen inte veta. Härligt att bli överraskad på sin födelsedag (ja, jag vet. Jag är barnsligt förtjust i sådant!) Jag firade ju mig ihop med min flicka som fyllde 4 år förra helgen så nåt kalas blir det inte på valborg. Men alla som var på kalaset och ett par till kommer hit på lite valborgsfirande. Någon go mat skulle vi väl kunna skrapa fram under diskbänken ( ulk,ulk!!!)  Om man skulle gå och slötitta på något dåligt program? Det verkar bara finnas sådana en lördagskväll som denna. Det var bättre förr för då längtade man till lördagens nöjesprogram. Nu sänder de bara massa skit.

Ps: Vägning på måndag. Är just nu 2.2 kg från mitt delmål som SKA uppnås på min 30-årsdag. Chansen är inte gigantisk men men lite pepp och hejarop från er kanske det går vägen. Hej hopp, lördagskopp!

Lyckat kalas!

Kalaset igår blev väldigt lyckat! Gästerna åt smörgåstårtorna med god aptit. Jag lyckade hålla mig till två små bitar. Lite vin och öl blev det, även lite tårta och kakor. Mycket smarrigt men inte så gott som jag trodde det skulle vara. Vi satt ute hela kvällen och njöt av vårvädret. Ungarna lekte både inne och ute. Tre hundar försökte göra sig hörda o lyckades en hel del. Stortjejen fick många fina presenter bl a en rosa cykel med cykelkorg, som hon redan lärt sig cykla på (med stödhjul på förstås).  Jag fick 700 kr i presentkort på Ikea av några gäster. Jag firas mer på valborg då jag fyller 20...eller 30 är det visst :( Nej, det är faktiskt inte så farligt.

Om en vecka börjar jag jobba så smått i min mans affär. Ska bli skönt att komma igång igen men det är sååå mycket nytt jag ska lära mig. Kommer säkert att gå bra.

I morgon är det stortjejens 4:e födelsedag o hon firas av oss på morgonen innan hon går till dagis. Hon fick sandlådan redan i går så hon kunde leka med kusinerna i den. På eftermiddagen kommer hennes kompisar på ett litet barnkalas, ska bli så mysigt så!

Känns superskönt att vara tillbaka i strama tyglar igen och ha kontroll på läget. Det är ju vägning i morgon. Jag har i och för sig ingen förhoppning om nåt minus men det hade varit gött att i alla fall stå stilla.

Planeringen rullar på!

Kalaset på lördag närmar sig med kycklingsteg. Idag har jag plockat o sorterat en del. Planering o inköpslista skrev jag i lördags så det är klart. Jag ska baka två sorters kakor i eftermiddag. På onsdag kör vi o handlar allt inklusive presenter till födelsedagsbarnet. Torsdag blir förberedelser o plock. Fredag har jag att göra hela dagen med all mat som måste förberedas. Dukning o piff ska oxå göras. Det ska bli jättekul med kalas faktiskt! För att inte snacka om gött! Det blir bara föräldrar o syskon som kommer men vi blir en hel del i alla fall, men det är bara kul.

Det var väging i morse. Faktiskt -0,8 kg! Bara 13.2 kg kvar! Mycket härligt!!!

I love Påsk!

Vilken härlig påsk vi har haft än så länge! Påskarocken var en succé o vi hade aproligt! Testade många goda drinkar, mmmmumsigt! Vi svängde våra lurviga till pappas band "Road runner band". Medelåldern var runt 45 o det var väldigt kul att kolla in hur de äldre jazzade loss på dansgolvet! Usch, snart är man själv i den ålderskategorin ; ) Bara 15 år kvar!!!

Det var inte alls dumt att få sova en heeel natt utan avbrott. Vaknade halv tio o åt en lugn. stillsam frukost vid tv:n. Vid middagstid gick vi till svärföräldrarna o våra barn för att äta påskbord o dricka gott. Vi hade mysigt o tittade på farsen " Stulen kärlek" på kvällen. Efter det blev det välbehövlig långpromenad hem igen.

Idag har vi varit ute en stund på förmiddagen i blåsten. Vi räfsade ihop alla nedfallna grenar o gjorde fint här ute. Vi gjorde även iordning altanen så vi kan sitta där ute på lördag när vi har kalas, om vädret tillåter. Tänkte lägga mig o läsa färdigt böcker. Skönt med slappning! 

Vårshopping!

image72Var o shoppade vårnytt nere i byn idag. Superskönakläder som kan bäras hela sommaren oxå! Klippningen förra veckan resulterade i en tjock lång lugg o lite uppklippt på det långa - supernöjd! Min äldsta flicka klippte oxå upp sitt hår o fick en liten lugg. Jättesöt blev hon!

Påsken är i faggorna så vi tog i rejält o pyntade till här hemma.
 Mitt favoritpynt är ända den underbart tjocka höna med tillhörande tupp som jag fick av min mamma för många år sen. Ha det gott allesamman - o Glad påsk på er! 

Snart Påskarock!

På skärtorsdagen ska jag, min man o syrran festa loss på Påskarocken som min pappas band ordnar. Vi blir bjudna på inträde o mat så det är bara tacka o ta emot. Inte nog med det, svärfar kör dit oss o hämtar oss! O som grädde på moset ska barnen sova hos farmor o farfar på natten. På långfredagen går vi ner till svärisarna o får påsklunch o påskbord med tillhörande dricka! Detta ska inte alls bli dumt. Min man kollade över sina arbetstider o fick ihop tre hela dagars ledighet - i rad!!! Så mycket har vi inte sett av varandra sen "Pär va liden". Nu till ett problem: vad ska jag ha på mig? Eftersom jag håller på att gå ner i vikt har jag inte shoppat kläder på länge (känns det som i alla fall). Det som hänger i garderoben är antingen för stort/ för litet eller för svart/brunt. Jag vill ju ha nått med färg nu när det är vår. Ska ner på Vero Moda i morgon o kolla om jag hittar nått snyggt. Dagens I-landsproblem!

Sova - vad är det?

Eftersom minstingen på 7 månader har vattenkoppor har helgen varit en smärre pina. Det är ju så synd om henne o det är inte mycket jag kan göra för att ta väck det onda. Visst funkar det med diverse lindrande medel men jag vill ju göra henne frisk så snart som möjligt. Men, men, det kändes som om det vände i natt. De sista nätterna har hon vaknat varje kvart o varit helt otröstlig. Inatt sov hon ( o jag) 2 tim i sträck! Inte illa. Hon gillar att vara ute i friska luften så en del solande har det faktiskt blivit. Med lite bränna i ansiktet ser man ju lite friskare ut!

Min 30-årsdag närmar sig... En månad kvar. Nu efter att jag slutade amma i helgen satsar jag fullt på att nå mitt mål,  minus 13-15 kilo till. Jag har ju gått ner 22-24 kg redan. Så nu ska jag, med hjälp av en viktsajt , komma igång. Jag gav mig själv medlemskapet som en tidig present. Det kostade en del men eftersom jag provat det innan, vet jag att det fungerar. Känns underbart!!!