Hösten är kommen med nya tider.

Idag är det sista dagen jag är sådär härligt ledig med tjejerna. Sen drar förskoleklass, dagis och arbete igång. Vi sov ända till 8.30. Vi var på kalas igårkväll så det blev sen sänggång för de små. Så sovmorgon var verkligen på sin plats!

Jag har piffat, städat, tvättat, kollat bloggar, frostat av frysen, ringt torktumlarservice-killen och spelat spel nu på förmiddagen. Hann med lite uppackning av helgens husvagnspackning mä. Fasen vad man drar mä möed skit!

Lyssnade på Blossom på Mix Megapol häromdagen. En klok kvinna, den dära! Hon svarade på en tjejs funderingar varför denna inte gick ner i vikt trots bra mathållning och ständiga morgonpromenader. Blossom svarade att tjejen skulle lägga ner hela konceptet och starta om igen. Börja tänka på annat vis. Man ska tänka att "jag är smal" och programmera om hjärna. Detta hjälper kroppen att släppa på spärrarna och då trillar kilona. Hjärnan ser allt i bilder och när den ser smalbilden vet den vilket mål den ska jobba emot. Jag har testat detta tänk. Jag har märkt hur mycket tjocktankarna tar av min hjärna. Detta skapar en ångest som sätter sig som stress i kroppen och musklerna drar ihop sig. Men genom att tänka "smal" känner jag hur axlarna sänker sig och jag får en "jag-har gått i mål"-känsla. Ingen mer kamp utan lugn och ro. Når långt in i kroppen och kan känna annat än bara stress och jäkt. Hunger, mättnad, rastlöshet, lugn, ilska, glädje. Märkligt men sant! Nu kan jag göra bra val varje dag och detta kommer att ge resultat!

Lunchdax!

Sista dagen innan semestern...igen.

Tog tåget till jobbet i morse. Fick en skön morgonpromend på köpet! I eftermiddag ska vi på 2-års kalas så familjen hämtar mig här. 4.5 tim kvar!!! Sen en heeeeeel veckas slapp. Me like!

Jag och syrran jobbade sista dagen ihop igåt. Hon hade köpt ett kort (Till chefen!) och två superfina glasljusstakar till mig. Åh världen sötaste tinysister!!! Tack mitt gull! Hon fick lite smått och gott av mig och pengar så hon kunde köpa lite höstnytt. Det var hon verkligen värd för hon har varit superduktig. F-n vad vi har garvat denna sommar. Åt lysande finger, platt korre, skjut med kön och massa annat minnesvärt. Nu är det slut och jag kommer sakna dig lillan!

Vi ses förhoppningsvis på måndag i malmö!

Halvledig onsdag

Jag gillar starkt de dagar jag börjar 13. Tjejerna och jag sover ut på morgonen sen avnjuter vi en långfrukost i köket med öppen altandörr. Sommarbrisen når in och smeker våra sovvarma ben. Efteråt vill de kolla på TV, ok då en liten stund. Under tiden kollar jag in Vägen från 137 kg-bloggen för att få inspiration till dagens mat. Vad det blir för mat? Jo, det blir kesoplättar med äppel, kanel och vispad grädde till mellis. Lunchen blir kassler med mango-curry fraiche och wok om jag nu har allt hemma. Släppte på de flesta måsten under semestern och både åt och drack gott mest hela tiden. Men nu är jag på igen, började så smått förra veckan. Härligt att se när kilona trillar...ännu en gång.
 
Nu har jag bara 3.5 dagars jobb kvar sen är det semester en vecka till. Fasen, det är riktigt kul att jobba igen. Har hittat det dära pirr-i-magen-åh-så-kul-känslan som kommer över en när man känner att man är på helt rätt plats.

Nu ska jag fixa till det små rackarna med äpple innan det blir en långdusch för hela familjen sovsvettig.


Söndag

En vecka av arbete har avverkats nu. Lite ångest men man kommer in i jobbet rätt snabbt. Jag och syrran jobbar ihop nu och det funkar bra. Maken och tjejerna har varit í husvagnen hela veckan så syster-yster har sovit här ett par nätter. En märklig känsla att bara vara själv. Komma hem till ett tyst hus, laga mat till sig själv och kolla på tv tills ögonen nästan föll ihop. Vi ringdes varje dag och kväll. Töserna lät så stora. Det är nog bra att få lite distans och perspektiv till varandra.

I fredags var vi på mormors 75-års kalas. Moster hade fixat jättefint ute i sitt extrahus. Det var supermysigt och maten var suverän. Tyvärr kunde inte alla vara med denna kväll...Ni var oerhört saknade!

Lillan börjar på dagis i morgon och storan får följa med på jobbet hela veckan. Tyckte inte att det var lönt att skola in henne på fritids eftersom vi ska ha semester hela nästa vecka. Nu får hon göra det som hon längtat till, hänga med och jobba. Undrar om hon tycker det är lika kul på fredag mä?

Nu ska jag plocka fram kläder till lillan som storan hade tidigare. Bra att man sparat så man bara kan plocka fram vid behov. Heja ärvekläder!