En hinna-långt-dag!

På jobbet hann jag med hur mycket som helst idag. Jag dammsög halva butiken (heltäckningsmatte-delen) och lagret och torkade golvet. Plockade i ordning där mä. Sanerade personaltoan eftersom den var i skriande behov. Personalrummet städades och fixades. Jag hann oxå räkna pengar, sätta in den på banken (detta heter att man "bankar"). Jag hämtade ut lite pengar på svensk kassaservice oxå. En hel låda köpfilmer skulle returneras så det var bara att pilla väck klisterlapparna, skriva av dem i "utleverans" i datorn och packa dem i en låda. Vi fick veckans andra tidningsleverans och de skulle alla upp i hyllan. Ja, som ni ser hann jag med en hel del på mina 6 timmar. Härled!

Snart fyller min syrras minsta kille år. Hela 3 år fyller han, stora killen! Grattis i förskott! Hoppas alla är friska där när de ska ha kalas på lördag (storebror kräkte natten mellan måndag och tisdag). Vi håller alla tummar och tår!

Det höll jag på att glömma. När jag kom hem satte jag på min amelia-träningsvideo och körde ett hårt pass på 50 min. Inte dumt med en dusch efteråt kan jag tillägga! Är väldigt nöjd med min effektiva dag i ett helt ostressat tempo. Det kommer inte sådana dagar ofta...


I väntan på tv-kvällen.

Barnen är friska igen och vi jobbar som vanligt. Att det kan vara så tillfredsställande att följa invanda rutiner!? I lördags var vi hos Lilla Anna som hade fyllt 30. Vi fick snittar och plockkäk och gott att dricka. Under kvällens lopp blev det en tripp på mermorylane! Vi hade fruktansvärt trevligt hela kvällen men den slutade alldeles för tidigt. Med halvsjuka barn hos farmor fick vi åka hem vid 22.30. 

Jag jobbade i söndags och min mamma kom upp och hjälpte mig litegranna. Vi hade jättemysigt och mamma frontade hela butiken. Helt vild var hon! Tack för hjälpen mamma!

Nu ikväll är det mycket bra på tv och barnen ska tidigt i säng. Det är ett måste om de ska orka upp 6.15 varje morgon. Ha en skön kväll, alla ni där ute i vintermörkret!

Jobb på försök.

Jag och tjejerna ska ta tåget till jobbet idag, till min stora tjejs förtjusning. Det är ju inte så kul att bara vara hemma när lillasyster är sjuk. Jag ska upp och hjälpa till med varulasset som kommer idag. Löningsfredagen gör att där är folk i kassan mest hela tiden. Lillan ska sitta och mysa i sin vagn och storan ska spela dator och äta glass. Det är kul att föla med mamma och pappa till jobbet!

Lillans feber har gått ner lite grann. Skönt! Hon sov lite bättre i natt mä så förhoppningsvis vänder det nu. Vi får se om vi båda kan åka till Lilla Anna båda två i morgon. Annars är maken hemma med barnen så åker jag dit själv. Det får vi avgöra i morgon.

Nu ska jag betala in första avgiften på resan i juni. Jippiiie! Förresten...en tjej på jobbet ringde igår och frågade om jag kunde jobba hennes söndag. Ja tack! Jobba 6 timmar och få betalt för 12. Inte illa!

Rastlös och trött.

Går dessa fenomen att kombinera? Egentligen? Helt allvarligt? Det är i alla fall så jag känner mig. Lillans feber var 39.8 grader i morse så det blir inget dagis imorgon heller. Jag och maken kanske delar på dagen...vi får se. Jag började morgonen men frukost med mina goa tjejer. Efteråt satte vi på min Amelia-träningsvideo och jobbade tills svetten lackade. Ja, det var nog mest jag som jobbade för de andra spelade memory i soffan. Det är så fruktansvärt skönt att träna. Fast jag hade jobbat hela dagen igår ville kroppen bli lika trött som huvudet var och då var det ljuvligt att cykla snabbt en halvtimme. Jag vill ju gärna se resultat snabbt, otålig som jag är. Kroppen både känns och ser lite fastare ut. Men nu kommer vi till kapitlet kost. Det är ju så gott att äta godis, kakor, fet mat och annat trams. Enda delen av mig säger att det hade varit jättehärligt att få den där snygga vältränade kroppen. Den andra delen skiter fullständigt i den biten och vill bara äta mer av det som är så gott. Nu står jag någonstans i mitten och funderar. Ska jag börja med att begränasa maten och bli fixerad...igen? Eller ska jag tillåta mig att äta det jag är sugen på, när jag vill? Jag kommer att fortsätta att träna i vilket fall som helst. Det är inte så att jag välter i mig allt som kommer i min väg men tillräckligt mycket för att inte få ett minusresultat på vågen. Jag har fått ner mitt blodtryck och känner mig både starkare och piggare i kroppen nu när jag har börjat träna. Kanske är kosten inget problem? Jag kanske förstorar upp alltihopa. Det är kanske små förändringar jag ska börja med. Sådana som gör att jag inte känner agg och motstånd mot allt vad bantning heter. Jag orkar inte lägga ner en massa tid på att skriva upp allt jag äter. Jag får nog fortsätta fundera på det här...

Nu väntar kvällsmat och tv-tittning.

Äntligen hemma efter hård arbetsdag!

Puh, inte dumt att vara hemma. Allt har gått som smort hela dagen. Så j-vla kul om jag får säga så. Min man var med och hjälpte mig i morse. Sen skjutsade han stora tjejen till en teaterföreställning i byn. Där mötte hon upp sina dagiskompisar och fröknar. Mysigt när de gör sådana utflykter!

Min man har alltså varit hemma idag för lillan är fortfarande sjuk. Han har då hunnit städa, tvätta, gå med hunden, bokfört, betalat ut lönerna och skissat lite på anbudet som ska lämnas in snart. Inte illa för en som blev beordrad att ta en slappdag. Ja, det är inte lätt att ta det lugnt när tillfälle ges...

Ikväll blir det en runda på motionscyklen, sen filmmys med "lala" i soffan!

Lillan sjuk igen...

När jag kom till dagis för att hämta efter mellis satt där en alldeles hängig liten tjej med illröda kinder. Min lilla snutt har fått feber igen. Kan det vara tänderna som spökar så där från och till? Annars vet jag inte vad det kan vara. I morgon ska min man följa med mig upp och öppna affären för första gången sen kör han hem med tjejerna. Jag ska jobba hela dagen i morgon från 5.30 - 16. Min man är rätt trött och behöver vila. Jag var ju hemma igår så det är inte mer än rättvist att det är min tur att jobba. Jag gillar att jobba så det är inget problem.

Nu kommer snart maken hem och då ska vi avnjuta tonfisksmörgåstårta till kvällsmat. Mums fillibabba!

Gissa var jag är?

Jo, på jobbet! Lillan är så pigg att hon kan vara på dagis idag. Skönt! Idag ska jag gå och lämna intresseanmälan hos stadens klädbutiker. Kanske jag kan få in en fot någonstans. Inte för att jag inte trivs på mitt jobb nu, för det gör jag verkligen! I löve it! Men det är inte alltid så lätt att jobba på samma jobb som sin man när barnen är sjuka, när vi ska ha semester ihop och ha ett fungerande familjeliv. Det är ju en trygghet när man har två inkomster från olika håll.

Nu ska jag serva lite kunder. Vi ses!

Tänder på gång...

...inte på mig utan på min minsta flicka. De ringde från dagis i torsdags och sa att hon hade feber. Vi var hemma fredagen också. Min man skulle jobbat söndagen i går men som den snälla frugan jag är åkte jag upp och arbetade hans tid. Han blev jätteglad och fick en hel dag med barnmys. Idag är vi hemma igen. Lillan har ingen feber men känns varm och har inte sovit många minuter i natt. Hon är helt slut och har ont i munnen. Hoppas att det går över till i morgon, maken får ju jobba själv i affären när jag inte är där. Inte så kul för honom...

Jag är så sjukt stolt över mig själv!!! Jag arbetade själv mellan 14 och 20 igår och stängde för första gången. Det gick jättebra! Känns härligt när man klarar av något som är lite läskigt.

Innan jag åkte och jobbade igår hann jag klippa min pappa och bror. Jippie! Mina två första kunder som bidrar till resan!


En härlig lördag!

Idag var jag och tjejerna i ishallen och kollade på deras kusin som tävlade i konståkning här i byn. Så duktig hon är! Jag är så fruktansvärt blödig... så fort hon gick på isen fick jag en tår i ögonvrån. Hon är vacker som en dag! Efteråt kom hon och min syrra hit på fika. Det var längesedan de var här men det är alltid lika mysigt när de kommer. De ska oxå följa med på resan i juni! Ska bli så kul!

Det är ingen som nappat på klippningarna än. Hoppas att det lossnar snart för det är ju så kul att klippa!

Jag var tvungen att halvavslöja min present till
Lilla Anna som har fyllt 30 år och ska ha fest på lördag. Jag fick skicka ett sms och säga att presenten kanske kommer i postlådan innan festen. Jag var ju tvungen att beställa i tid så att jag inte riskerade att stå utan present. Nu kanske hon får den i förtid...det är svårt att planera det där... Det kommer en kompletterande present som är lite mer personlig på lördag, Lilla Anna!

Nu ska jag gå och äta kvälle som min man lagat. Undrar vad det blir?

Tja, det blev resa i alla fall.

Vi har beställt resa till sommaren och många i släkten ska med. Jättekul! Men nu återstår det att försöka få ihop pengar till resa och uppehälle. Så härmed förklarar jag salong Malin öppen. Jag kommer att klippa den som vill gå till en billig frisör. Jag har ingen utbildning men jag har klippt i 10 år, så lite erfarenhet har det blivit.

Prislista
Vuxenklippning 100 kr
Barnklippning 60 kr
Ögonbrynsplockning 40 kr

Ni som känner mig har ju mitt nummer.

Kramkalas i stor hög!

Full rulle igen!

Har precis spikat upp lister och foder i badrummet. Attans vad snyggt det blev. Ska bara fylla i spikhålen med lite färg, men det orkar jag inte idag. Jag tog bilen hem från jobbet vid 15 idag, skönt. Mitt nya schema börjar på måndag: 8-14.30 varje dag. Jag jobbar 75 % men i nuläget känns det som att jobba heltid när jag inte är hemma förrän 17 varje dag. Jag kommer att hinna mycket mer med de nya tiderna. Framför allt att laga bra och goda middagar till familjen! kanske till och med tvätta och städa en bit!

Kvällen hos svärisarna var lyckad. Vi tog med grejer och sov över där. Barnen diggade det! Det var ett smart drag tyckte jag för det var lite väl mycket snöstorm att gå hem i på kvällen. 

I måndags var det dags att åka till kiropraktikern igen. Han tycker att min nacke och rygg känns helt ok nu så det blev två månader till nästa gång. Billigt och bra! Efteråt var jag inne på Cheapy och skulle köpa glasbetongblock och avslutninglister till en vägg som ska byggas i vår dusch. Killen i kassan lyckades på något vis lura sig själv så jag fick 75% rabatt på ordinarie pris. 900 kr för hela kittet! Sånt gillar jag!

Förhoppningsvis kommer både elektikern och snickaren i helgen och slutför badrummet. Jag vill ju ha det färdigt nu, stirrig som jag är. 

Nu blir det matlagning för hela slanten! 

Inte riktigt i form.

Känner mig sådär. Trött, ont i magen när jag äter, ont när jag inte äter. Men det går väl över. Tittade precis på en askass eneglsk film, orkade inte titta färdigt bara. Skulle egentligen måla lister men det hinner jag göra i morgon. Min man är med slö och trött i dag. Det är nog en sådan dag idag. Jag ska inte kämpa emot utan bara föjla med. Man behöver sådana här dagar mä. Nu ska jag in i slappdimman igen.

Min älskade lille man!

Det gick bra att jobba. Inga större bekymmer faktiskt. När jag kom hem överraskade maken mig med tända ljus på köksbordet. På stolen hade han hängt myskläder och gosestrumpor till mig. När jag hoppat i dem tittade jag i kylen. Där stog en tallrik med underbart god pasta, ett glas öl och ett brev. I brevet stod det en massa söta grejer om mig, till mig, från maken och tjejerna. Jag tror inte hjärtat kan smällta mer än så här. Jag älskar er oxå, familjen!

Puss i stort lass!

Brunchen avklarad!

Min pappa var här nu på morgonen. Han hade lite väntetid i sitt jobb så han kom på brunch. Med sig hade han en elektriker som var o kollade på badrummet. Snart är det färdigt!!! Ska måla taklister och få upp dem i helgen så att elektrikern kan komma så fort som möjligt. Han ska bli pappa om 14 dagar...Hoppas han hinner innan!

Jag börjar få smått panik nu över tvättmaskinen så jag ringde för att höra hur det går. Damen som svarade tittade på servicepapperna och kunde konstatera att LG står för kostnaderna!!! Om hon nu tolkat papperna rätt vill säga... Motorn har kommit och nu väntar de bara på den andra delen. Hon ska undersöka varför det tar tid. Härligt! Snart ska jag tvätta igen och jag ska njuta av varje maskin... eller kanske inte =)

Maken kommer snart hem och då ska jag åka upp och jobba till 19 för första gången. Det kommer nog gå bra, vi kommer att vara två som jobbar. Det är ett måste eftersom de flesta kommer in runt 18 en fredagkväll för att hyra helgens filmer och köpa lämpligt tilltugg. Det bästa är att komma hem till dukat bord och pyjamasklädda barn. Inte alls dumt att byta arbetsuppgifter ibland.

Vi funderar febrilt över hur vi ska lägga upp våra nya arbetstider med start på måndag. Jag kanske ska börja jobba alla dagar i veckan och sluta tidigare på eftermiddagen istället. Vi får ta helgen till att pussla ihop dagistider, hämtningar, lämningar, cykelturer och returer, arbetstider och vem som ska ha bilen och när. Mycket att tänka på när man bara har en bil...

I morgon ska vi ha en "efterjul-träff" hos svärföräldrarna med god mat och ännu godare dricka. Kul med jul!

Snölykta -ojää!

Mina barn älskar snö. Min hund älskar snö. Jag älskar oxå snö! Ljuset blir helt annorlunda, allt blir vackrare och ljuden blir trevligt inbäddade. Vi var ute på premiärlekning i snön och eftersom det var lillan första riktiga snökontakt var hon lite fundersam. När hon sedan satt sig ner i pulkan och hennes mamma sprang som en galning i trädgården kiknade hon av skratt. Stora tjejen gillar att kasta snöbollar - bara på sin mamma! Jag fick slänga ner henne i snön och mula henne. Moohahahaha! Inte alls dumt att vara ledig en sådan här dag!
 
image122



















Ha en härlig dag, mina vänner!




Jobbar!

Jag blev inte ledig idag, maken behövde hjälp på jobbet. Rätt skönt att komma igång lite smått innan allvaret börjar nästa vecka igen. Barnen är hos farmor och farfar hela dagen. Vi får middag där ikväll när vi hämta de små ungsingarna, guttsa!

Nu får jag snart onda ögat av chefen...;) Får nog återgå till min kassatjänst nu.

God fortsättning!

2008

Vi hade en trevlig kväll i går. Potatisgratäng, kyckling, min kalla sås, sallad, marängsswiss och godis. Vin och grogg blev det oxå. Lillan lyckades vara uppe till 23 och slocknade tillslut i vagnen. Storan var uppe till 00.50, inte illa! Eftersom min man skulle jobba idag så gick vi hem direkt efter fyrverkerier. Skönt att komma i säng i tid. 

Nyårslöfte? Har jag några och vilka i så fall? Tja, jag gillar att förändra och förändras så jag diggar hela konceptet med nyårslöften. Jag brukar har det där gamla "gå ner i vikt - löftet" men jag har bestämt mig för att vidareutveckla detta. 2008 har jag som nyårslöfte att må bra. Det här innebär för mig att jag i alla situationer väljer det som är bra för mig, det jag mår bra av. Helt enkelt! Det känns skönt och befriande att slippa leva efter en viss mall. 
 
I nuläget ser det ut som om jag är ledig i morgon oxå. Kanske min kära syster kommer o tittar på badrummet då?