Inte som alla andra onsdagar

Igår var en märklig dag. Min mellantjej var på dagis och vid elva ringde de därifrån och sa att hon hade reagerat på något när de var i skogen. "Hon är lite flammig"... Jag åkte ner och hämtade henne och möttes av den rödaste unge jag någonsin sett. Hon var svullen, flammig, prickig och varm. Ojojoj sa jag och personalen sa: ja, det kan man säga. Vi har försökt hålla allt lugnt men ni får nog köra inom vårdcentralen!

Sagt och gjort. Efter att vi visat oss i kassan tog det inte många sekunder innan det stod en läkare, en sjuksköterska och tre underskötersker i vårt rum. "Ojdå, här får vi nog ge lite betapred och tavegyl". No shit, José!!! Min fina goa tjej var så duktig och svalde medicinen och höll sig lugn. Mamman var däremot lite skärrad ska erkännas. De kollade syresättningen och det såg ok ut. Vi fick sitta och vänta en bra stund där sjuksköterskan kunde se oss. Men jämna mellanrum kom både läkaren och sjuksköterskan och frågade hur hon mådde.

Vi ringde hem pappan och åkte vidare med remiss till centalsjukhuset. Där inne blev vi underbart bemötta. Vår gos var trött och lite rädd. Inne i rummet fanns TV, böcker och leksaker och snart började hon leka. Klockan hann bli tre och hon hade inte ätit sen morgonen. Vårdcentralen tyckte vi skulle avakta att ge henne något eftersom vi inte vet vad hon blivit allergisk mot. Men på barnakuten fick hon in en bricka med yoggi, skinksmörgås och mjölk. Mamman och pappan fick kaffe. Vilken service!!! M åt som om hon aldrig sett mat innan och när den var slut ville hon ha mer. Lilla gumsan!!!

Efter en stund kom världens goaste läkare in. Hon kollade på M och de fick jättebra kontakt. Efter ett tag busade dem! Läkaren konstaterade att M fått en kraftig allergisk reaktion av möjligtvis geting (som ev stuckit genom regnkläderna på knäet) eller stenfrukt (M åt äpple i skogen). Fram tills vi varit och allergitestat M får hon inte äta någon form av stenfrukt. Nu får vi bara hoppas att vi får reda på vad det var som hände!

Som tur var skulle storasyrran med en kompis hem efter skolan och vi kom hem lagom för att hämta henne vid den avtalade tiden. När vi stod där kom glassbilen plingandes. Vi har försökt springa ifatt den ett par gånger under sommaren men inte lyckats. Men nu äntligen fick de testa att handla goda (dyra!!!) glassar!

När vi kom hem såg jag på mailen att mäklaren skickat en länk till vår försäljningsprofil som han håller på att jobba med. Vilken konstig känsla vi fick när vi såg vårt hus i text och bilder. Skitsnygga bilder!!! Nu är det på riktigt! Nu hoppar vi!!!

Mailen innehöll även en länk till bloggen om
Micaela. Ni vet den tjejen som jag skrev om för ett tag sen, hon som kämpade för sitt liv. Nu har hon orkat släppa taget och äntligen fått ro. Res i frid, kära Micaela!

Idag ligger vi i soffan under goaste täcket och slappar. Det är en sådan dag idag. Tid för eftertanke och återhämtning.


Artisten


 Här har ni honom! Så snygg var han, bror min! Bild: sr.se


Min goa brolla!

Var nere i grannstaden igår och lyssnade på min söta bror som uppträdde för fullsatt festivaltält. Han var såååå duktig! Tidigare på dagen intevjuades han av Radio Kristianstad och här kan du lyssna hur det blev. Bläddra fram till 09.38 min!

Idag var vi nere i inredningsbutiken och snackade med grannen. Blev kvar där länge... tillslut tröttnade barnen och då åkte vi inom Second hand innan vi hämtade ut tjejernas västar på posten. De var verkligen jättefina på!

Eftersom fotografen kommer på måndag lade vi några timmar i trädgården när vi kom hem. Så nu är det utomhusputs! Imorgon blir det ett antal timmars riggande inomhus!

Min stora tös börjar på Strövarna i morgon. En ungdomsverksamhet som Friluftsfrämjandet ordnar. Kanotpaddling står på schemat! Sitt i båten!

Nu blir det reklam: Om ni är sugna på ett choklad som är fylligt och maffigt med hög kakaohalt så ska ni smaka Lindt creation. Vi provade coulis de chocolat och Mint supreme och de var riktigt goda. Inte så billiga men det var det värt!
                           



Träningsvärk.se

Ajjj som f-n! Jag kan knappt gå!!! Mina lårmuskler är helt sönder, hahaha! Går som jag bajjat på mig! En syn för gudarna!

Har varit på fiket med väninnan, lillebror och M som är ledig från dagis idag. Tog några goda koppar kaffe där! Vi ska hämta storan kl 13 idag sen drar vi till grannstaden. Min brolla ska uppträda på torget! Får vi ju inte missa!
                                
Idag kommer nog koftorna från Pomp de lux. Ska bli kul att se dem på tjejerna! Hoppas bara dem passar.

Nej, om man skulle ta sina slarvsylteben och göra något vettigt med tiden hemma idag?! Får se om jag kommer upp ur stolen...


Gumping


 
Inte jag på bilden...lånad 
härifrån



Idag bjöd jag kroppen på en riktig utmaning. Jag och lillebror var på Mamma - Barn gympa på gymmet. Fy s-tan vad jag svettades!!! Det var min granne som lockade dit mig och hon var lika slut som jag efteråt. Men det var rätt kul faktiskt. Att träna i grupp brukar inte vara min starka sida. Gillar inte och stå och kolla på alla andra och själv bli uttittad. Lillebroren diggade rörelserna och flinade mest hela tiden.

Efteråt var jag tvungen att åka hem och äta en GI-macka och slänga oss i säng. Natten till idag var väldigt aktiv. H ville inte sova men det ville jag. Så min slutkörda kropp fick ett par timmars välförtjänt vila innan jag hämtade tjejerna igen.

Vi orkade inte laga mat så vi beställde kebabsallad. Rätt traggigt kött men mätt blev jag. Nu tittar vi på True talent på 3:an. Sååååå sleden...

 

 


Gör en go tjej glad!

Gå gärna in på min flickas fina blogg och skriv en hälsning. Då blir hon superglad!

Morgonpromenad

Efter att jag lämnat skrutterna på skola och dagis tog jag och lillebror en välbehövlig morgontur. Natten var rätt vaken eftersom H förmodligen kände av sprutan. Mammas lille goding!

Luften var hög och solens strålar letade sig fram mellan trädgrenarna. Tystnaden gjorde gott. Så här vacker vy skådade mitt norra öga:

           

   

           

  

 

Nu väntar en kväll med Idol och House. Det gillas starkt i detta hushåll! Ps. Min stora tjej har skaffat
blogg! Herrejösses, är det dags för det redan?


En liten rundtur

Tänkte visa er hur jag har det här hemma. Jag har ju snöat in på gammalt, nött, vitt och fluff. Genom åren har jag samlat på mig vackra. Gått på loppisar, återvinningsverkstäder och rotat runt i gamla förråd och källare. Det känns direkt i magen om det är en grej jag vill ha. I ett vackert föremål bor en själ. En själ som andas dåtid och gammal historia.

      På väggen i vardagsrummet har jag spikat upp en etthundra år gammal dörr. Som en vacker tavla där man ständigt hittar nya motiv att titta på.


    I fönstrena har jag pelargonier och saker jag hittat på second hand. De vackra lampskärmarna hittade jag på loppis i somras för en tia stycket!


  På väggen mellan fönstrena hänger denna gamla hylla, också ett loppisfynd! På den står tre små glasflaskor och en liten spann med rosmotiv. Lite shabby chic sådär!


   Denna underbara skapelse fick jag av min man när vi firade bröllopsdag nu i augusti. Den ser riktigt gammal ut men är köpt i inredningsbutiken nere i byn. Älskar den!

  Väggen bakom den maskätna loppisstolen har min make slått upp. Det trebenta sidobordet fick följa med hem från second hand för en tjuga. Lampan av vitmålade strån fick jag av maken. Han är bäst!


         

Nu i eftermiddag körde jag och hämtade maken vid tåget. Vi tog en snabb sväng inom inredningsbutiken. Där fanns mycket fint, bland annat en stege i svart. Jag har länge velat ha en snygg nött stege så den svarta kändes inte riktigt vad jag ville ha. Men på vägen hem kom min man på att vi har en gammal stege i garaget där nedersta steget trillat av. Sen kom vi på att den åkte nog med till tippen i höstas. Väl hemma kikade jag i carporten och lyckan var total när den stog undangömd under annat bråte. Fram med den och såga av en bit. Sen fick den flytta in i hallen i sällskap av linnetyg, en skir scarf, två vadderade galgar, en ihopvikbar metallgalge och min pälsväst. Jag blev fruktansvärt nöjd och inredningsnerven vibrerar snabbt, snabbt! Vad tycks?

Ja, det var en liten rundvandring i min enkla boning. Snart kanske jag får börja inreda ett nytt hus!!!


Örk

Ungefär så mår jag idag... Helt slut i rutan. Fenito. Waisted. Kaputt. Huvudvärk långt ner i knäna. Så nu har jag gnällt lite.

Det blev en frukostfika med min väninna K efter att vi lämnat våra barn i skolan. Efter det var det dags för min lille, lille, minikille att få en spruta i var ben. Usch, stackars mammas fining! Han blev så ledsen och skrek rakt ut. Det sved i mammahjärtat! Sen sov han tre timmar i streck!

Försökte gå och vila middag när vi kom hem. Barnen somnade men jag låg mest och dåsade. Så svårt att slappna av i nacken...

Nu ringde fotografen som ska fota vårt hus. Hon kommer om en vecka! I går slog det oss när vi satt i soffan - "Fasen, vi ska sälja huset!!!" Men jag tror att vi behöver detta. Bryta med det gamla och skaffa ett nytt liv! Varför bara nöja sig med att vi har det rätt så bra när vi kan ha det bäst?

Nu kommer snart älsklingen hem och då ska lillebror visa sina plåster för pappi!

Kör lugnt!

Snygga rum

Jag brukar sitta och kolla runt på olika inredningsbloggar. Det är sååå kul med nya influenser och inspirationen flödar. Man kan ju få drömma sig bort en stund - kanske samla idéer till framtida projekt?


Bilden är från butik
Par courrier.


Denna ljuvliga (bekväma?) sak
hittar du här.



Vilken dag!

Det blev riktigt lyckat igår. Fint väder, härligt sällskap och go mat! Ett stort tack till svärisarna som fixat alla goda smörgåstårtor!

Lillebror var jätteduktig i kyrkan och somnade tillslut i famnen på sin fadder S. Gudtjänsten gick undan och prästen hade fusklappar på alla fyra dopkillars namn. Min syster sjöng Kärleksvisan i kyrkan. Efter första tonen började jag, mamma och min andra syrra skräna. Så underbart vackert!

Festen gick super och det blev bra less på barnen. När vi satte oss och åt reagerade alla på att det blev så tyst, hahaha! Tårtorna verkade göra succé. "Har du verkligen gjort dem själv?" Vet inte hur jag ska tolka det?! Antingen blev dem lika fina som "köbetårta" eller så hade dem inte så höga tankar om mig från början ;)

Lillasyster blev supernöjd med alla härliga presenter! Dopkillen fick hur mycket fint som helst! 35-åringen fick en fräsig korg med kalling och doftljus. Av barnen fick han en helårsprenumeration av Råd&rön och en graving av lillebrors namn på sitt smycke. Vi var några stycken som lade ihop till en jättefin väderstation. Så jag tror han blev riktigt nöjd!

Idag blir det stora högar med slapp. Mycket gott att äta och dricka. Ska fota lillkillen i dopklänningen till tackkortet mä.


Förresten...dessa snygga lackskor i storlek 21 budade jag hem från tradera härromdagen. 1 kr + frakt!!! De ska lillebror ha som minnesskor när han blir stor.


Tårtkalas


Puh...

Nu är det snart dax! Kalaset och dopet går av stapeln i morgon och det ska både bli skönt och kul. Prällen var här i gårkväll...Mysko man det där. Utan att fråga om lov stövlade han rakt in med skor på. Kallade lillebror för sitt mellannamn och frågade tre gånger varför vi valt just den stavningen. Han var väldigt virrig och diffus. Vi blev inte mycket klokare...

Igår satt jag i några timmar och meckade med tårtdekorationerna. Så fantastiskt kul det var! Jag har alltid gillat att pyssla men tröttnat eftersom jag inte vetat var jag ska göra av pysslet sen. Här är ju lösningen - käka upp det! Detta är ju mycket lättare att göra med sockermassa o kristyr än en nylimmad ljusstake. Inte omöjligt men absolut godare!

Vi var i grannstaden med lillebror i dag. Vi fick remiss till barn medicinmottagningen eftersom han är snabbandad och låter en hel del när han andas. BVC-läkaren som remiterade oss pratade om ett möjligt hjärtfel eller möjligen astma. Oj, vad lugna vi kunde vara efter det då?! Läkaren som tittade på honom idag gav honom en fin OK-stämpel i rumpan. Det lät fint från hjärta och lungor. Det är tydligen membranen i halsen som är mjuka och ljudligheten växer bort såsmåningom. Det heter tydligen Happy weezer och är helt ofarligt. En stor stenbumling föll från våra hjärtan kan ni tro!

Min man jobbar väldigt mycket nu under en period eftersom det är turbolent på jobbet. Han är rätt schleten... För att ytterligare lägga lök på laxen ringde telefonen kl 04 i natt. Jojomensan, inbrott i butiken igen! Varför inte liksom? Det var bara för honom att åka upp och försöka fixa iordning butiken och hjälpa polisen med övervakningsfilmerna. Tjuvarna var lusfräcka! De gick in utan maskering och tömde cigaretthyllorna. Men det var ju tacksamt att de inte slog i sönder nåt... Men det är ändå 40 000 kr av vinsten i företaget åt h-vete. Så förbannat tradigt!

När vi kom hem från sjukhuset gick vi och slaggade en stund. Välbehövligt! Efter det var det dax att ta tag i tårtorna. Äntligen skulle det ske. Jag gick systematiskt tillväga och blev riktigt nöjd med resultatet! Bildbevis kommer senare. Vill ju inte gästerna ska se dem in real life först!

Tänkte faktiskt gå och strypa kudden nu. Måste ju vara på hugget inför de sista förberedelserna i morgon förmiddag.

Hepp!


Ny design

Visst blev bloggen fin?! Min fina syrra fixade detta åt sin icke-webbdesign-kunniga syster-yster. Tackar tackar!

Idag lämnar jag båda tjejerna för första gången sen lillebror föddes. Jaha, en halv dag bara så där själv med bebis... vad gör man då? Jo, det ska jag berätta! Idag ska jag göra tårtfigurer! Eftersom vi har kalas/dop på lördag så ska jag ge mig på att göra egna tårtor med sockermassa och figurer på. Har aldrig jobbat i dessa material så det ska bli himla spännande! Om det blir bra ska jag lägga ut bilder här...annars får ni fantisera ihop en dröm bild ;)

Var ju och kollade på Pomp de Lux-visningen och O.M.G. vilka fina barnkläder. O bra priser!!! Skulle lätt kunna handla en hel garderob till tjejerna. Men eftersom sötebrödsdagarna är förbi (läs: är föräldraledig) så får man luna sig litta. Det blev två underbara virkade västar i svart. Bild kommer när deras webshop slår upp portarna om en timme! Uppdatering: Nehej, nån bild kunde jag inte få men en länk kommer
här!

Nu ska vi köra så jag får väl borsta lite gaddar innan!

Ps: Mäklarens pappaer är påskrivna o returneras förmodligen idag. Nu släpper vi taget o hoppar!!!