Första grillningen!

 Vi invigde våren igår. Efter att jag o min kompis rastat vagnarna (när våra stora var på dagis) var det helt ljuvligt att käka utegrillad korv i eftermiddagssolen. Min man städade huset o tvättade bilen när vi var i väg. Inte dumt att komma hem till ett nystädat hus! Såg de första prickarna på lillan igår. Vattenkopperna är komna!!! I natt kom febern o i morse såg jag att hon fått en på tungan o en på läppen. Kanske inte så skönt men hon äter som vanligt. Skönt!

I eftermiddag ska jag o stortjejen klipppa oss, samtidigt. Jag funderar på att klippa mig så här
Vi får se hur det slutar. Efteråt ska jag hem o dumpa av dottern o fortsätta ett par mil till min kusin. Hon har barnklädersparty i kväll, Me & I-kläder. Ska bli kul! Jag får ju klappa bebismage då mä, hon ska ha barn i juli. Det är såååååå mysigt att få längta tillbaka till graviditeten men väldigt skönt att inte vara gravid! Nu ska vi hoppa i duschen så vi kommer i tid, för en gång skull. Tidsoptimist - det är jag det!

Solen skiner!

Det är så underbart när solen skiner. Det är najs. Najs förresten...har ni sett killen?. Han e najs =) Plockade fram kläder från för-små-byrån idag. Det var en hel del som satt som en smäck! Känns riktigt roligt! Familjen var ute på långrunda imorse o det var helt ljuvligt. Igår satt vi ute hos ett par kompisar på eftermiddagen o jag kan faktiskt ana en lite solbränna i ansiktet. Väldigt välbehövligt efter en blek vinter. Har planerat färdigt min dotters 4-årskalas nu. Vi kommer att slå ihop med mitt 30-årsfirande så slipper vi ha två kalas samma månad. Det blir våra familjer o syskon. Våra kompisar har nog trevligare om vi umgås med dem en kväll istället. Helt ärligt är det ju inte så kul att träffa sina kompisars tjocka släkt. Det räcker med sin egen!

Ska snart ta tag o sortera min o ungarnas garderober. De växer så det knakar o en hel del är för litet. Alltid kul att kunna lägga undan mina för-stora-kläder! Hoppas att de ALDRIG kommer till användning igen!!!

Vitaminbomb!

Efter många veckors sjukdom (sen efter jul) har vi börjat med ett nytt inslag i familjen. Varje eftermiddag fixar vi till en fruktsmoothi till fikat. Helt underbart gott - och nyttigt! Jag tycker faktiskt att vi blivit lite piggare av hälsodrycken.     
  Stora tjejen föredrar att dricka smoothin ur vinglas med ett rosa (ovanligt!?) sugrör.

Receptet på vår favorit är:

Familjesmoothi (3 Pers)
1-2 dl frusna jordgubbar
1 apelsin delad i klyftor (kolla kärnorna)
1 banan
1-2 dl lättsockrat vaniljyoggi
Ev. socker
Mixa bären med stavmixer eller matberedare. Häll i vaniljyoggin efterhand. Är DU inte söt nog - sockra =)
Vi tar vi den frukt vi har hemma så det exprementeras hej vilt här.

Göra-dag!

Anna brukar ha så fina att-göra-listor så jag tänkte göra detsamma! Har lite saker som ska göras idag:

[ x ] Byta sängkläder    (De gamla är avtagna, nytt ska på)(Bäddar innan sänggång.)
[ x ] Låna om böckerna    (23 april ska de lämnas igen)
[ x ] Dammsuga   (Inte världens roligaste.)
[ x ] Dammtorka    (Jag har fått hjälp av dottern här nere, bara uppe kvar!)(Allt klart!)
[ x ] Torka golvet    (Gick snabbt när jag väl börjat.)
[ x ] Promenera med barn o hund   (Skönt med skogspromenad vid sjön, härlig luft.)
[ x ] Piffa med nyinköpta Ikea-grejer   (Blev riktigt bra!)
[ x ] Röja diskbänken    (Samtidigt som morgonkaffet rann ner)
[ x ] Beställa klipptid till mig o stora tjejen    (Onsdag 28/3 blir vi granna)
[ x ] Cykla 20 min innan frukost    (Slutspurten innan 30-årsdagen)

Har börjat fundera vad stora tjejen ska få nu när hon fyller 4 år. En sandlåda står högt på önskelistan o likaså en cykel. Antagligen blir det både och. Några brukar lägga ihop, får se om de vill det i år mä. Promenerade med en kompis igår. Superskönt att kunna röra på sig igen efter förkylningen. Än så länge finns inga tecken på att lillan ska få vattenkoppor men de kommer väl.

Föräldrakursen jag går på  "Active parenting" kan jag varmt rekomendera! Jag har lärt mig massor! Bara en så enkel sak som ömsesidig respekt. Att prata till barnet som om du pratar med en annan vuxen. Ingen har rätt att kränka eller prata nedlåtande om o till någon annan. När stressen o tidspressen sätter in är det inte alltid lätt att vara lugn och resonlig. Det är då man lär sig bita sig i tungan! Kul att lära sig något nytt o utveckla sig själv!

Uppdatering: Eftersom jag alltid saknat bra belysing i köket köpte jag en snygg lampa på Ikea. Efter lite skruvande o kopplande har jag fått upp den. Varde ljus!!!

Ok, Anna här kommer den önskade bilden plus andra på tillpiffningen idag!image64        image65

image66

Tillpiffning!

vardagsrummet 3       vardagsrummet2


vardamsrummet 1 

Eftersom jag tröttnar väldigt fort förändrar jag en del här hemma. Senaste Projektet var att tillsätta tyg bakom soffan o en ljus matta under möblemanget. Känns genast bättre o mer sammansatt. Lägger upp lite bilder på tv-rummet där uppe. Vi byggde en vägg mitt i det stora rummet förra året för att vi skulle få ett sovrum till. Nu sover alla på samma plan. Jag är särskilt nöjd med att vi klädde väggen i liggande råspont. Det är mitt favoritrum!image61  image62

image63 

Nipprig!

Usch, nu vill jag att alla ska bli friska så vi kan återgå till det sociala livet. Denna karantän är inte skoj alls. Saknar att snacka skit över en god fralla eller två. Saknar att kunna promenera som jag vill o framför allt saknar jag lite egentid. Förhoppningsvis blir det lite av den varan i helgen som kommer. På söndag ska jag på ett barnklädesparty med en kompis o där kommer att vara fler jag känner. Ska bli jättekul! Har blivit medbjuden på ett annat barnklädesparty på måndagkväll oxå. Om allt flyter på ska jag förhoppningsvis kunna gå på bägge. Syrran kommer ner från Stockholm igen i morgon. Hon o mamsen ska komma en runda o roa oss. Jag får tänka positivt - jag o stora tjejen ska mysa med fruktsallad när vi tittar på Let´s dance ikväll. Min man slutar inte jobbet förrän 21 så han får äta sin del senare.

Här är det prickigt!

Prickigt!Min stackars tös är fullständigt full av vattenkoppor! Visst var det det vi ville men det känns ändå tradigt att hon e så sjuk. Feber o jättehängig. Sover inte på nätterna o äter inte bra. Men det ska snart vända! Nu väntar vi bara på att minstingen oxå ska få det.

Vilket underbart väder det var i går! Min man var ledig så jag körde själv ner en runda i byn o kollade i affärer i lugn o ro. Det var helt ljuvligt! O välbehövligt! Jag är i ständig beredskap dygnet runt eftersom bägge barnen behöver mig. Lillan har feber o är snorig - kan det vara tänder som ska spricka igenom? Maken hjälper till så mycket han kan men har ett eget företag att sköta så det ä ju inte så lätt. Men det positiva med sådana här perioder är att man verkligen lever i nuet - tar var dag som den kommer. Vi myser, läser, tittar på film, spelar dator o pärlar.
p?rlbrickaSå här fin blev dotterns bricka!

Fick ett samtal i morse från en kompis. De senaste åren har varit jobbiga för kompisen men nu har allt vänt. Det blev förlovning i december o nu ska de ha barn! Tänk vilken vändning livet tar ibland. Skickar ett stort GRATTIS!!!


Tagen!

Jag har blivit tagen av Anna

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. 

Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då sätter jag igång!

1. Jag har haft många husdjur genom åren: 12 katter, 2 hundar, 2 fåglar, 2 fiskar, 1 kanin o 1 dansmus.

2. Jag har tränat o tävlat i bowling när jag var tonåring.

3. När jag var 16 åkte jag olovandes till Köpenhamn för att titta på mitt favoritband (hårdrock var min melodi ett tag just då). Vi hade ingenstans att sova så vi gick runt på stan i 6 timmar i minusgrader (BRRRRRrrrrrr!)

4. Första gången jag träffade min man fick han hjälpa mig ner från ett träd som jag klättrat upp i. Jag var inte helt nykter =)   

5. Jag har haft en piercing i naveln i två år men fick ta ur den eftersom den aldrig läkte.

6. Min stora passion är att sortera o planera. Jag blir lugn, kreativ o uppsluppen!

Jag utmanar
Hajdie o Zupermamman

Smyckesshopping!




I söndags var det dax för smyckespartyt hos kusinen min. Företaget heter JMP o består av mina två kusiner o deras mamma. De skapar smycken av hög kvalitet o behöver jag tillägga att de är jättevackra? Jag handlade på mig en del halsband (Bild 1-3) o fick prova på att själv pyssla ihop min egen kreation. Det blev halsband o tillhörande öronhänge. Smyckena levereras i de söta presentförpackningarna på sista bilden. Tänkte att jag skulle samla ihop mina tjejkompisar o ha ett eget party framåt våren.

Förkylningarna fortsätter här. Jag har åkt på astma som följd av förkylningen. Inte kul men skönt att få det konstaterat. Inte dumt att kunna andas igen! Stora tjejens dagis har ännu en omgång maginfluensa så hon är  troligtvis hemma hela  veckan. Vi vill inte ha det igen...roligare kan vi ha! 

I slutet av april fyller jag 30 år. Jag har som mål att nå mitt andra delmål då. Det blir 3.8 kg till. Det ska väl inte vara helt omöjligt? Jag kämpar på o hoppas att insatsen räcker!

Nu kommer snart min kompis med sina barn o fikar. Hennes lilla har vattenkoppor så vi hoppas hon kan lämna kvar några här så mina kan få det. Bättre nu än sen!

Storstädning!

Det är rätt underligt. Har man brått iväg en dag o inte plockar undan efter sig så gror hemmet igen totalt. Det blir olidligat att komma hem till skiten. När maken steg upp vid 7 imorse (fick jobba extra, kollegan sjuk) vaknade både ungarna o jag mä. Vi åt havregrynsgrötsfrukost, tvättade ett par maskiner o storstädade huset på förmiddagen. I eftermiddag ska våra kompisars son döpas o efteråt blir det smörgåstårta o kakor. Inte helt fel!!!

Annars rullar livet på som vanligt. Syrran är nere från stockholm denna veckan. I tisdags kom hon o mamma o vi gick igenom garderoben. Hon fick lite kläder som jag tröttnat på. Jag fick i gengälld ett par svarta byxor som blivit stora till henne. Igår var det dax för sammankomst igen. Hemma hos andra syrran denna gång. Mamma,pappa o brosan var oxå där. Vi åt pizza o mös. Jättetrevligt som vanligt. I morgon bär det av till min kusin som har smyckesparty. Min kompis o hennes dotter ska mä. Släkt o vänner träffas under roliga former, inte alls dumt!

Uppdatering: Eftersom det inte gick att få in inlägget igår gör jag det i dag istället. Kompisens dotter blev sjuk så hon följer tyvärr inte med .