Sjuka barn - igen!

Igår morse kände sig stora tjejen konstig. Vid middagstid kom febern o hög var den med. På eftermiddagen kräktes hon oxå. Idag är hon lite ljummen men rätt pigg. Tja, då sitter jag här igen... tog precis hunden på en runda runt kvarteret. Eftersom jag inte kommer ut på nån längre promix idag tänkte jag ta till min träningsvideo. Allt för att inte förblindas av tristess =). Men det är faktiskt inte så farligt idag. I morgon e maken ledig. Jag ska ta lillan o köra iväg en runda, vet inte riktigt var än. Skönt att komma hemifrån en stund. Det låter som jag e värsta gnälltanten...Det är inte så att jag vantrivs hemma men ibland blir det för mycket av det goda! 

Gick inte riktigt som jag ville...

I morse visade vågen tradigheter. 0.2 kg plus. Det är ju inte mycket men tradigt i alla fall. Men detta medför något positivt. Nu är jag sporrad igen. Nu är det dax att lägga i en högre växel. Förr eller senare når jag ju en platå i minskningen o det har hänt nu. Jag ska fortsätta mina 10 000 steg men ska dra ner på portionsstorleken o inte ta om. Detta kommer säkert att ge resultat, får jag hoppas.

Idag är det meningen att jag ska gå på föräldragruppen på BVC men stortjejen ser helt färdig ut o säger att hon har ont i huvudet. Nu på morgonen har hon haft ont i magen, sen har hon varit hungrig. Även när hon har ätit har hon varit hungrig. Vet inte vad jag ska tro. Är det magsjuka på G eller? Jag får väl vänta o se vad som händer. Nu verkar telefonen ha lagt av mä...Nåt mer trevligt som ska inträffa denna ljuvliga morgon?

Bot på tråkighet.

Gårkvällens fix av väninnan blev bra. Hon hade gjort det mesta själv hemma så jag behövde bara peta till håret o lägga ögonskugga så var hon good to go! Hon var jättefin! Jag kunde faktiskt ta med ungarna på en lite längre promenad igår. Ljuvligt! Maken tog hem saltakex o kringlor som vi festade på framför tv:n. Vi syndade o drack coca-cola till. Inte så gott som jag trodde det skulle bli, men helt OK. Jag tror att jag behöver släppa lite på kontrollen för att orka fortsätta viktminskningen. Idag är det nya tag.

För att inte bli helt tokig denna vecka var jag på second hand i fredags. Jag fyndade två toppar till sommaren o ett snyggt armband
 Min man hittade en röd skjorta från Blend, snygg!

För nåt år sen satte jag i en lösslinga i håret hos frisören. Jag köpte till extra tejp att sätta fast den med igen. sagt o gjort. Det blev en förändring o då är jag nöjd, för ett tag i alla fall.


Räkningarna ska betalas o jag håller på att tvätta. Städningen måste oxå göras så idag är det fullt upp, skönt!

Vilken förbannat trist dag...

Senaste veckan har varit oerhört innehållslös. Känns som jag bara varit hemma med sjuka barn. Usch... kommer inte ens ut för att gå som jag vill. Ståbrädan till stortjejen funkar inte i snö o hon kan inte gå långt för sin hosta. Familjen steg upp vid 7 i morse o då blir ju inte alls dagen lång!? Maken jobbar o e hemma vid 19.30, suck! inte mycket att se fram emot heller tycker jag. Jag har kommit in i tröttsamhetsfasen vad gäller vikten... det är inte så kul längre. Känns som om jag lika gärna kan käka vad jag vill, då blir det ju kul åtminstone. Men jag vet att jag ångrar mig om jag förstör det jag har åstadkommit. Så jag biter ihop o går, går o går mina förbannade 10 000 steg om dagen. Jag får lyfta blicken o se mot sommaren o bikinisäsongen. Tänk vad kul när jag kommer i alla kläder som ligger o väntar.

Jag är en tjej som ser till att alltid något förändras runtomkring mig. Det kan vara allt från kläder, inredning o ommöblering, nya mål till ny mat. Jag blir så lätt uttråkad. Finns det nåt bättre än att se på när något förändras, till det bättre förhoppningsvis!? Det är så spännande att göra om någon eller något. Men det är ju inte bara kul att ha denna ombytlighet i kroppen. Jag blir så rastlös o ibland trött på mig själv. Varför inte nöja mig? Men tänker jag ett steg längre, varför ska jag nöja mig? Jag är ju som jag är o på något vis funkar det. Tja, detta blev svamligt men det bjuder jag på...

Dagens ljuspunkt är när min väninna kommer. Hon ska på fest o vill att jag kollar till smink o frisyr. Det gör jag mer än gärna, för det är ju så roligt!  Ha en trevlig helg, så gott det går!


Garderobskoll!

                                                            

Kollade genom garderoben en aning. Kul att hitta nya kreationer att sätta ihop. Första bilden blev lite skogsmullefärger: Grön pennkjol i manchestertyg, B-Young. Brun snedskuren top med rynk på bröstet o en brun stickad bolero, Vero Moda.

Andra bilden, en favorit till både jeans o strumbyxor o stövlar: Brun omlottklänning i polyester från en outlettaffär för 50:-. Halsband, H&M. Linne, Vero Moda.

Tredje bilden: Multifärgad klänning från Ullared, 149:-. Syrran var i Västerås o shoppade o hittade samma klänning för 300:-. Ibland gör man fynd!

Jag är absolut ingen modeslav utan mixar ihop outfits som känns bra för mig. Det gäller att hitta kläder jag trivs i o som faktiskt funkar en längre tid. En fördel är ju om kläderna jag ska ha på mig passar min kroppstyp. Jag vill ju inte se större ut än vad jag är. Det går oxå att trolla bort  "problemområdena".  Det är därför jag gillar det här med kläder!


Grattis Lillan!

Idag fyller lillan 5 månader! Tiden går så fort att jag ibland vill sticka ner skosulan i marken o bromsa. Tänk, det var 5 månader sen vi träffade henne för första gången. Skönt att förlossningen gick snabbt. Jag saknar inte alls att vara gravid. Visst är det mysigt men det är så tungt den sista tiden. Jag längtade så efter att kunna ta på mig normala kläder o slippa gå runt i sönderklippta mammabyxor. Det var ju 30 grader varmt o jag var för snål för att köpa mammashorts. Inte så lönt att bara använda dem sista månaden, tyckte jag. Tänk vilken lycka att kunna använda vilka skor jag vill. De oknäppta sandalerna kring mina svullna fötter var inte så sexigt... Men nu sitter jag här med en älskling i famnen o en annan brevid mig. Den store älsklingen är på jobbet. Inga svullna händer, näsor eller fötter o 21 kg lättare. Livet är bra underbart!                  

Städdille!

Vaknade någerlunda utvilad imorse vid 8-snåret. Inatt åt Lillan vid 02.30 (jag= medvetslös) o 06.15 (jag= lite mindre medvetslös). Maken är ledig så jag tog ungarna så han fick sovmorgon. Det blev en mysig frukost  framför TV:n tillsammans med familjen när vi tittade på Tim Allens nya film om en hund. Väldigt bra! Efter det sög det till i städtarmen o jag grovstädade tvättstuga, toalett o kök. Det var välbehövligt! Sen dammtorkade jag resten o min man dammsög o torkade golven. Så nu väntar jag på att ugnen ska svalna efter grönsåpebehandlingen så jag kan torka ur den mä. Hunden sitter här brevid mig o ger mig ledsna ögat så jag får väl ta på mig tremobyxorna (minusgrader ute) o ge mig ut. Plums i snön!

Lite smalare är jag allt!

   


 Lägger upp bilder på en lite smalare Malin!

Ja, se det snöar!

Inte ofta man kunnat säga så denna vinter. Men nu är det ett faktum - vintern har kommit. Kanske lite sent nu när jul o nyår har passerat. Men men, barnen är överlyckliga så då njuter jag med. Ganska skönt att det är lite ljusare ute, inte så mörkt o dassigt. Gårdagen innehöll kommentarer från två håll om min vikt. Den ena tyckte jag hade blivt smal. Det gjorde den andra med men hon la till att jag absolut inte fick gå ner mer " Då ser du ju inte kloook ut." Visst är det kul att höra att det jag kämpar för ger resultat. Kanske inte så kul att höra det andra men det är ju faktiskt jag själv som bestämmer hur jag ska se ut. O om jag vill gå ner några kilo till är det ju upp till mig! Ialla fall visade vågen 0.4 kg mindre i morse. Totalt 21.1 kg!

Mamma, pappa o brorsan var här i går kväll. Jag klippte lillebror o i utbyte fick jag dessa snygga jeans av mamma:
jeans


Mamma är oxå duktig på att traska så byxorna hade blivit förstora för henne. Det tackar jag för! Dagen i dag blir väl rätt lugn. Stortjejen är hemma från dagis pga sin hosta. Så städning o tvättning står på schemat. Måste ju göras...





 

Vilken kväll!

Det blev väldigt mysigt igår! Vi började kvällen på byns pub/ restaurant. Där åt vi: Biffstek med stekt lök, grönsaker, bearnaisesås o pommes. Till det drack vi öl. Skillnaden var att jag drack den alkoholfria varianten. Faktiskt mycket god! Sen tog vi en sväng på byn o gick tätt, tätt ihop för att inte frysa ihjäl. Sen drog vi bort till en annan bar o avslutade kvällen med efterrätt i form av banan o choklad inbakad i pizzadeg. Till det serverades grädde. Den kombinationen verkade inte klok så vi var ju tvungna att smaka. Det var JÄTTEGOTT! Efter lite coca-cola o några öl återvände vi till hemmets lugna vrå. Vi hann verkligen med att umgås denna romatiska afton! Synd att man inte gör det oftare!

Romantisk middag!

Ikväll är det dax! Jag o min man ska ut o äta för första gången själva på evigheter. Svärmor o svärfar passar guldklimparna! Det ska blir så mysigt att få vara man o fru för en stund. Att bara få sitta o njuta av maten, atmosfären och varandra. Annars blir det lätt: "Sitt nu fint på stolen, ät upp maten, torka dig inte på duken o nej, du får inte äta efterrätt först". Tyvärr glömmer man ofta bort varandra i stora familjekarusellen. Allt ska ordnas o flyta på. Barnen tar o kräver en hel del, med all rätt. Vi är ju där för dem. Men ibland upptäcker man att: "Hrm, när pratade vi senast? Ja, just det. Förra torsdagen mellan bollimopa o läggdax..." Så i kväll slår vi ett slag för kärleken! Viva lámour eller nåt!

Gå, gå o gå en smula till...

Lämnade stortjejen på dagis 8.15 o började dagen med en låååångpromenad på 2.5 tim. Jag o en kompis tog våra små i vagnarna o traskade iväg. När jag var klar visade stegräknaren 15 000 steg. I går blev det 13 600 steg så i dag är jag väldigt seg i benen. Är rätt trött i övrigt mä men det låtsas vi inte om. Kvällen blev inte purung i går. Vi var hos en kompis på gymnasiereunion men av alla nio som var bjudna kom två. Vi tre hade jättemysigt o tog en sväng på memory lane. Det blev värsta nostalgitrippen med gamla foto o minnen. Mycket trevligt!

Svt morgon-TV i morse!

Var det någon mer än jag som såg morgon-TV imorse sisådär vi 7.50? De visade ett upplivningsförsök på en man som i verkligheten var död - alltså på riktigt! Han låg på golvet i ett omklädningsrum i bara kalsonger o t-shirt. Ingen puls o ingen andning. Ambulanspersonalen använde ny utrustning som skötte el-chock på hjärtat o höll koll på pulsen. Vi fick se hur han fick flera el-chocker o att mannen hade fradga runt munnen. Det var så j-vla otäckt att jag fick världens chock. Vad tror du min 3.5-åring såg innan jag fattade vad vi tittade på o tog bort henne från TV:n? "Mamma, är han död?" frågade hon. "Nej då, han e bara sjuk...." säger jag i ett försök att lugna henne o mig. Visa ett sånt här inslag när många barn sitter vid frukostbordet!?!?!?! Nu gick hela historien väl o mannen klarade sig men detta lämnar en väldigt dålig smak i munnen resten av dagen. Det är precis som om jag sett det i verkligheten, med alla närbilder o allt. Hoppas min flicka inte förstod alltför mycket! All kritik till SVT!!!

Måndag igen!

Tiden bara flyger fram... Tyckte precis att det var måndag. Jag känner mig inte äldre men tittar man på hur stora ungarna blivit inser man att tiden inte står still. Jag gillar förändring så mig gör det inte så mycket. Om sisådär 3.5 månader fyller jag 30 bast! Den där krisen många får när dem nollar vill jag helst vara utan. Men visst, undran om vad livet har i beredskap finns där. Jag är fullkomligt nöjd med min familj: två underbara flickor o en man som verkligen kan ta hand om sin fru! Jag njuter dagligen av hur bra vi har det tillsammans. Klart att det finns dagar då allt inte är så bubblande skojfriskt. Vi har våra dagar vi med! Konstigt vore annars, i april är det 12 år sen vi träffades.

Vad vill jag annars ha ut av livet? Utveckla mig själv, så klart! Bli den jag vill vara. Jag är på väg mot en bättre hälsa både fysiskt o psykiskt. Vågen visade återigen minus imorse! 0.8 kg! Det blir 20.7 kg sen BB i slutet av augusti! Störtnöjd!

Det är nog tur man inte vet vad som händer framöver. Det är lättare att njuta av samtiden o nuet då, tror jag.

Håller i mig i skrivbordet!

Fy vad det blåser... känns ända in i märgen när vinden tar tag i huset. Min stora tjej börjar må bättre nu men då är det dax för nästa. Lillan som är 4,5 mån kunde INTE sova i natt eftersom hon var så täppt o snorig. Mellan 00 - 03 sov hon jätteoroligt o jag knappt alls. "Får hon luft???" Jag låg o lyssnade hela tiden. Efter en rejäl omgång tutte däckade vi runt 4.30 i min säng helt utmattade bägge två. Min man, stackaren, skulle upp o jobba i morse så han steg upp vid 7. Lillan sov fortfarande men storan vaknade o kunde inte somna om. Efter en stund tittande på morgontecknat var storan jättehungrig o tvungen att få mat - NU! Vi asade oss ner till frukostbordet o till allas förvåning hade storan bjudit in den tecknade isbjörnen "Lasch" till frukost. Egentligen heter isbjörnen Lars o bor i videon men filmens berättare pratar stockholmska o då blir det faktiskt "Lasch". Att ingen annan ser "Lasch" stör inte storan ett dugg. Hon visar glatt var han ska sitta o samtalar om ditt o datt under måltiden. Det är väl underbart med imaginära vänner o är han fortfarande kvar till middagen får jag väl laga en extra potion =)

Shopping igen!



Hoppas ni inte blåst bort i stormen. Jag sitter här o lillan sover. Stortjejen har blivit superförkyld o slötittar på film. Igår var det shopping för hela slanten! Jag o väninnan M åkte till stan med våra små. M inhandlade lite smink o jag fyndade lite på rean. En svart o grårandig kofta från Lindex. Där fann jag oxå min nya favorit - en brun velourdress! Min man skrek när jag kom hem med den: "All erotik bara försvann!" Men han ändrade sig snart när han kände hur mjuk den var att klappa ;) Jag kompletterade oxå sminkväskan en aning med skuggor i grönt till blått o en gråbeige glitterskugga. H&M har nog jordens bästa klämma för långt hår! O endast för 9.50:-!!! Kan nog inte bli bättre!

På onsdag ska jag till en kompis som har samlat ihop gänget från gymnasiet. En liten reunion! Hoppas många kan komma, det är ju några år sen vi sågs...

Make-over dag!

Idag har jag gjort en make-over på en väninna. En tjej i min ålder som ser enkelt på livet. Trivs i jeans, baströjor o i bland träningsoveraller. Hon har väldigt fin hy, fina färger o tuff frilla. Vi testade lite olika stilar. Make-upen blev en vardags med underlag, mascara, lite skugga o läppglan. Den lite festligare varianten blev en rosa/lila skugga till. Hon blev SKITSNYGG, om jag själv får säga det. Håret gjordes lite busigare med fiberwax. Hon provade bl a svarta finbrallor, randig tröja o svart väst - väldigt smickrande för figuren. Hon testade oxå omlottklänning o min nyinköpta gröna klänning men det var inte riktigt hon, tyckte hon. En spräcklig tight tunika i beige, brun o turkos blev en glad överraskning. Med jeans o stövlar till är hon good to go! På fredag ska vi in till stan o kolla lite på rean o väninnnan ville komplettera sminkväskan en aning. Det blir nog trivsamt. Man tackar aldrig nej till shopping!!!

Detta är ju riktigt kul!!!

Nu efter jul kämpar jag på i samma anda som innan jul. Inget sött utan bara mat o motion. Målet är ju 10 000 steg om dagen. I lördags när hela familjen gick till ungarnas farmor o farfar för att äta middag bestämde vi oss för att slå nåt slags rekord. När vi gick hem gick vi en extrarunda för att tjäna steg. När jag den kvällen skulle nana kudden kollade jag resultatet: 15 518 steg! Inte illa pinkat! Trots två kvällars utsvävning med godis o glass ( ja, jag har slutat nu...) visade vågen roligt resultat i morse. Efter att ha kollat både två o tre ggr på siffrorna framför tårna kunde jag stolt konstatera -1,8 kg! Kroppsmåttet var 3 cm mindre. Totalt är det -19.7 kg o -43.5 cm sen i slutet av augusti! Fatta att det funkar!!! Det trodde jag aldrig...

Make-over?


Julen -06,             Nyår-06,                 Bröllop -05,          Hösten -06,          Hösten - 06

Kollade in olika frisyrer jag har o har haft. Känns som om jag gillar lockigt... Det är ju så kul med hår o smink. Kläder är ju inte heller tråkigt! Jag har några make-ovrar på mitt samvete. Jag har bl a gjort en tjej till bal, en till bröllop (gäst alltså), en till en stor företagsfest, en till nians avslutningsbal o en hel del när vi skullat ut o partajat. Att se förändringen växa fram o testa olika stilar är ju bara så spännade. Jag kanske skulle starta ett helt koncept - Hitta-ny-stil/ Gör-om-mig! Allt från smink o hår till ny garderob. Ja, ja, drömma går ju! Men är det någon som är sugen på en liten "omgörning" så hojta =)

Reafynd!



Har varit o shoppat loss en aning. Det blev Vero Modakläder för hela slanten. Väl hemma igen var det dax att kolla vad som gick ihop med vad i garderoben. Ivrigt påhejad av syrran som höll i kameran provade jag en del olika kombinationer som känns nytt o lite roligare i vintermörkret. Provade ny sminkning igår mä. Brun kajal under övre fransraden. Brun kajal även emellan frasarna o som en eyeliner på ögonlocket. Brun skugga på locket som suddas i hop med lite svart o guld. Avslutade med svart mascara. Inte alls dumt!

Minijul!

                       minijul


I går var det dax för släktträff med julklappslottning. Jag fick dessa fyra muggar o bambulöparen o min man fick den vita lampan. Perfekt! Hela tjocka släkten på min mammas sida träffades hos syrran o svullade smörgåstårta. Efter detta var knytkalas med gotter. Allt från choklad till kladdkaka med grädde. Smarr men jag tog inte en enda bit!!! *Klapp på axeln* Kör stenhårt nu igen o vågen visade redan 1 kg mindre i morse (på två dagar). "Jag e på gång, jag e laddad o o tänd"!

Min man är ledig i dag så vi ska njuta av en långpromenutt. Vi ska inom våra kompisar en runda o sen gå o kolla byns rea. När vi kommer hem måste vi ta tag i husets kaos... det har väntat länge nog. 

1 januari 2007!



Här är förra årets nyårsdukning! Rosorna blev tulpaner istället, men det blev oxå bra. Menyn bestod av: Välkomstdring (cider o hallonsorbet), Tandpetsplockmat (ost/vindruva, salami/tomat, kyckling/soltorkad tomat), Kycklinggryta med ris/ krocketter, sallad, sås o bröd. Gottebord o tillsist hemmagjord polkagrisglass med chokladsås. Gästerna gillade maten o kocken likaså! Tidigare år har vi haft knytkalas men i år la gästerna en slant i stället, vilket oxå funkade.



Nyårsstassen blev lite annorlunda än tänkt. Jag hade plockat fram den svarta klänningen men kände inte alls för den. Det blev väldigt vida brallor, linne o en tunn tröja med jättearmar. Mycket bättre!

Kvällen flöt på bra. Efter maten försvann killarna in i x-boxdimman för en stund medans vi tjejer mös i soffan framför gottebordet. Sen var det dax för parspel. Ett kul spel som jag glömt titeln på. Det blev många skratt o avslöjande! Ungarna lyckades faktiskt vara uppe till 12-slaget, men de var supertrötta! Det var blandade reaktioner på alla raketerna. På vår gata var det många som hade fest så det kändes som om det smällde hej vilt runt omkring oss! Efter nyårsskålen o kramen åkte gästerna hem. Men efter en så go kväll kunde ju inte jag sova. Runt 2 knoppade jag till slut in o idag sitter jag här tröttare än på länge. Men det är det värt!

God fortsättning på er!