Lillan 6 månander!!!!

För ett halvår sen snusade jag på vår bebis för första gången. Tiden går fruktansvärt fort. Nu sitter hon o är världens goaste. Ja, det är ju hennes syster mä förstås! Lillan har blivit superförkyld o inte sovit de tre senaste nätterna, stackaren. Hon bara hostar o snorar. Men det verkar som om hon börjar bli bättre. Igår körde vi till en kompis till stor-tjejen. Han har fått vattenkoppor, eller som storan säger "kaffekoppar". Får se om hon lyckas få det. Hade varit skönt, det är ju lika bra att ha det nu när hon e liten o inte när hon börjat skolan.

Här kommer bilder på nya kontoret:
      

En lång vit Lackhylla från Ikea ska upp ovanför datorbordet. Känns underbart att ha ordning o reda. Fick massor med nyframkallade kort igår, ca 550 st. Satte in alla i album men orkade inte skriva kommentarer till. Får ju spara nåt till en regnig dag =). Jag hann oxå med att kopiera över filmen från när lillan föddes o fram tills nu, till ett videoband. Det brukar jag skjuta på framtiden till det glöms bort annars. Vi har blivit med videokamera mä. Visserligen begagnad men det är ju bättre än att behöva låna svärmors i tid o otid. Har även börjat ta tag i min plan på riktigt igen. Har passerat mitt första delmål med 4 hg än så länge o veckan är inte ens slut!!! Syrran är nere från stockholm på sportlov. Får se när vi hinner umgås?! Min andra syrra är i Stockholm med sin dotter som tävlar i konståknings-SM. Hoppas det går bra o lycka till!

Nu väntar tillagning av varma mackor o födelsedagsfirande när maken kommer hem. Klart man måste fira halvårdagen mä, i alla fall den första! Hoppas lillan blir glad för den mysmjuka gosehästen o den prasslande pekboken!

Ännu mer sortering!

Strävan efter ett perfekt hem har fortsatt. Jag har sorterat o plockat en hel del. O det känns underbart. Vi var på Ikea igår o köpte inredning till vårt kontor. Det blev två bautahyllor i röd lack o ett långt smalt vitt bord att ha datorn på. Mycket snyggt! Vi inhandlade oxå en vit whiteboard med röda fack o klocka på. Den stora röda mattan blev pricken över i:et! Det var ett oväntat färgval från min sida eftersom resten av husets inredning går i vitt o ljusa material. Men när maken presenterade idéen var jag inte sen att hänga på. Rummet blev varmt, kreativ modernt o stilrent - precis i min smak!

Stora tjejen har åkt på ännu en förkylning med feber, hosta, nästäppa o gnällighet. Det är så synd om henne för hon orkar knappt leka. Eftersom sorteringen har tagit så mycket tid har jag varken orkat eller velat ta tag i min plan. Jag ligger kvar på samma vikt. Men nu har jag så smått kommit igång igen. Det är ju snart vår o precis efter den kommer sommaren...


Renovering o sortering!

Min man fick värsta rycket igår o rev väggen mellan hallen o vardagsrummet. Med detta följde omändring av möbler o uppdatering av småprylar lite överallt. Hallen blev mycket ljusare o trevligare. Det känns som ett nytt hus! Idag var det min tur att arbeta. Jag har sorterat alla garderober o slängt fyra stora soppsäckar o lika många småkassar. Där var allt från gardiner, dukar, kläder, ytterkläder, underkläder, sängkläder, skor o väskor. Har dessutom plockat ut ungarnas för-små kläder o tagit fram nya i rätt storlek. Byrån i hallen tömdes på gamla papper o annat mög. En rejäl vårrensning med andra ord!

Nu kommer snart maken hem o vi ska mysa lite med god middag med efterrätt. Det är ju bara alla hjärtans dag en gång om året! Ha en bra dag!

Mmmm, vilken helg!

Har syndat rejält i helgen med choklad, läsk o pizza! O det var underbart gott! I går morse nådde jag mitt första stora delmål - 22,7 kg! Det känns helt underbart! Jag kände att jag utan dåligt samvete kunde unna mig att äta gott o onyttigt. Nu har jag fått ny energi att fortsätta på samma smala bana som innan.

Familjen körde ut på utflykt i går eftermiddag. Vi hittade ett jysk där vi handlade lite roliga grejer. Vi tog även en sväng om en fabriksförsäljning av godis. Melodifestivalsgodiset var inga problem att hitta =) Mmmmm, smärrigt!

Jag var på föräldrautbildningen "Active parenting" i torsdags. En mycket intressant kurs i föräldraskap. Redan första gången fick jag aha-upplevelser o tips om hur jag ska hantera min treårings trotsiga beteende. Göra barnen delaktiga i vardagen o ge frihet inom gränser. Lättare sagt än gjort, kan jag tillägga. Vi fick se videosnuttar av tre olika sorters föräldrar: diktatorn ( min lag gäller, plocka undan nu, för att jag säger det), den mjuka (inte ska vi bråka, jag kan plocka undan dina saker)  o den aktiva ( det är dina saker på golvet, du får fortsätta titta på tv när du städat upp). Riktigt spännande att utforska sitt föräldraskap!

Stegräknaren gick sönder...

men det gör inte så mycket. Jag har rätt bra koll på hur många steg 10 000 är nu. Faktiskt rätt skönt att inte ha den pressen på mig. Jag måste göra allt bra o helst perfekt. Tycker inte om att göra något halvdant. Om jag inte gått mina steg kan jag inte vara nöjd med dem jag redan gått utan bara deppa över de andra. Så nu njuter jag av promenaderna igen. Har precis kommit hem från en o en halv timmes promenadpratstund med en väninna som jag inte träffat sen november. Hon fick barn i december o har inte de varit sjuka så har vi det. Äntligen kom vi till skott o gick en sväng.

I morse hade jag bara 2 hg kvar till mitt första mål! Har gått ner 22,5 kg nu. Ska ner tio kg till o känna efter. Kanske blir det fem kg till efter det. Vi får se... Men nu tycker jag att det börjar kännas i kroppen, lite lättare. Skönt!

Maginfluensan över!

Mitt positiva tänkande hjälpte tyvärr inte så mycket. Hela familjen har mer eller mindre legat i magsjuka. Inte mysigt men jag uppskattar när det är över. Hoppas vi nu har haft vårt o att vi kan få vara lite friska ett tag. Stortjejen har nog bara varit på dagis två dagar i januari. Inte illa... Maken har nytt schema vilket innebär bättre tider o fler lediga dagar! Det ser vi fram emot. Han kan eventuellt ta semester i år - i tre veckor om allt går som planerat. Det blir den första semestern på fem år!  Som egen företagare har han bara kunnat ta två-tre dagar sammanhängande ledighet på sommar. Inte mycket, så ni förstår min lycka om allt går i lås! Men jag hoppas inte för mycket - besvikelsen blir så stor då...

Var nere en runda i byn innan idag o fann mig ett par fynd:
svart klänning fram  svart klänning bak
Svart klänning från B-Young.


skjortaBeige skjorta med strech från en liten butik i byn. Snygg att under min bruna lammullströja.

Jag har blivit erbjuden att gå en föräldrautbildning på kvällstid. Mycket intressant! Första gången är på torsdag. Kursen är på totalt 6 gånger. Både barnomsorgsperonal o föräldrar har nytta av utbildningen o jag faller ju under bägge kategorierna! Återkommer med bra-att-ha-fakta senare.

Fredag - igen!

Stortjejen har äntligen blivit bättre. Efter två kräkningar o ett dygns toabesök har hon börjat äta så smått. BVC bekräftade att det är maginfluensa o att det härjar för fullt på dagis nu. Nej, men vad spännande... Det är ju aldrig fel att kjäkas en stund...Roligare kan man ha! Jag har bestämt mig för att strunta i att bli sjuk. Jag bryr mig helt enkelt inte om det. Jag hoppar över. Får se om mitt positiva tänkande räddar mig.

Makens kompanjon ligger oxå över toastolen så makens lediga dag i morgon är rejält hotad. På söndag skulle vi på ett 2-årskalas men jag tror inte det är så intresserade av att få våra trevliga baciller. Så det blir stillsamma dagar i hemmets väldigt lugna vrå...