Ett nytt år är på g!

Nu känns det i luften - 2007 är snart här. Jag gillar hela konceptet med avslut o nya börjor. Man får chansen att starta om på ny kula. Göra något bättre, på nytt sätt. Summa summarium har detta året varit väldigt produktivt för vår familj! Nytt barn, nytt företag, renovering, nya vanor o framförallt  den egna utvecklingen. Känns som jag hittat mig själv, den jag verkligen är. Nu strävar jag mot den jag vill vara o är på god väg.

Nyårsförberedelserna är i full gång! Jag har planerat menyn, varit o handlat, fixat nyårskläder. Det blir en lång svart klänning med en svart lång fotsid enknappsknäppt kofta eller vad man kan säga. Svarta pumps o långt halsband i svart o guld o guldringar i öronen. Det blir nog grannt. Lägger inte ner så mkt pengar på årets stass eftersom mitt nyårlöfte är att fortsätta på samma hårda linje som jag gjorde innan jul. Meningen är ju att jag ska köpa mindre kläder till nästa nyår =)

Årets dukning blir jättefin. Lägger in bilder på den när den är klar. Det blir linneduk o linne servetter (som vi fick i bröllopspresent), rosor o ljus. Färgtemat är beiget o silver. Enkelt, stilrent o fräst - precis min stil!

Ha en upplevelserik nyårsafton! Gott nytt år!

Lite tradigt är det allt...

att julen är över! Det är ju så mysigt. Hade bestämt mig för att igår var sista ätardagen under julen men när jag gått mina 10 000 steg i eftermiddes ångrade jag mig. Det blir lite smarr i dag mä. Känns bra!!!

Vad ska jag ha på mig på nyår? Är i en mellanperiod nu. Antingen är kläderna för stora eller för små. Inget som sitter riktigt bra. Gick i genom garderoberna idag för att kolla om jag kunde ta fram något nytt, men ack nej... Det blir förmodligen en sväng till byn i morgon o kolla på ny nyårsstass. Nån som har tips om vad man ska ha på sig på nyår?

Hur som häver - hamsterbäver!

Juldagen - ännu en julafton!

            Årets tomte!

Tydligen hade jag varit snäll i år. Jag fick fina julklappar av min man: två tidningar o Liza Marklunds "Nobels testamente". Sen köpte vi micron till varandra. En liten söt rund sak! Från mina föräldrar fick jag en vinflaska o en bok om tomten som jag ska läsa för ungarna från 1 dec till julafton. Vi köper inte paket till oss vuxna  utan köper en 1oo kr-paket var som vi lottar ut. I år fick jag ett jättefint träljusfat, från Inreda-butiken, som numera står på soffbordet. Min man fick ett ljusfat från BoRätt (eller hur det nu stavas) i spegelglasmosaik med svarta blomljus. Snyggt i mitt svartvita sovrum! Undrar vem som blev gladast- han eller jag?

Ungarna fick hur mycket som helst. Minstingen fick en fin gåstol som mormor, morfar, farfar o farmor lagt ihop till. Jacka, kläder, nalle, speldosa fick hon oxå. Stortjejen fick massor av kläder, barbiefamilj, barbie häst o vagn, prinsessskor o smycken, käpphäst som gnäggar o galloperar, glitterpennor o en del annat. Det blir lätt ett visst mått av stim o stoj när allt ska öppnas o tittas på. Barnen blir helt slut efteråt. Men trots detta hade vi en väldigt mysig julafton hos syrran. Maten var smarrig o umgänget var ännu bättre!

Ska snart trava ner till svärföräldrarna o fira ännu en julafton! Rätt mysigt att ha det framför sig. Känner mig som barn igen! 

God fortsättning!

 

Äntligen julafton!

Klockan 7.30 i morse tassade min största tjej in till oss. "Mamma, titta vad tomten lagt i strumpan. Choklad - får jag äta de nu?" Under mycket fnitter o mys smaffade hon i sig chokladet. Tomten hade ju lagt ett paket oxå! En rit tavla med ljus underifrån så det man ritat lyser. Sen satt vi en stund o ritade o kollade på sista julkalendern. Den traditionella julfrukosten med skinkmacka o mjölk har precis avnjutits. Smärr!

Strax ska vi göra oss julfina o äta jullunch - köttbullar o potatis. Sen bär det av! Syrran, here we come!

Hoppas ni får trevligt! GOD JUL!!!!


Da´n före da´n...

                       

Snart är det jul! Det som är tradigt nu i juletid är att julen går över så fort. Man hinner knappt njuta innan allt är över. Men det gäller väl att njuta av stunden fullt ut!

Pepparkakshuset är färdigt, klapparna inslagna o snögubbarna står redo att öppna juledörren. I eftermiddag ska köttbullarna rullas o skinkan griljeras. Till kvällens uppesittarkväll har faktiskt bingolotter köpts. Det var flera år sen vi spelade. Lite glögg o julgodis blir det oxå. Vi smygstartade julfirandet igår med en liten julgodisskål. Det var fantastiskt gott!

Imorgon bär det av till syrran där vi firar jul med min familj. Lagom till Kalle har vi tagit för oss av alla goda kakor, julgodiset o frukten. Framåt eftermiddagen knackar tomten på dörren o barnaögon gnista o glimma. När klappöppningen är till ända avnjutes julbordet med god aptit. Ljudnivån lär vara på topp med 8 traggiga vuxna, 5 busiga barn o 2 vilda vovvar! Öronproppar måste packas ner, helst redan idag! Tinitusen blir inte nådig på juldagen annars!

På juldagen ska maken jobba till 16 sen är det julfirande hos svärföräldrarna. Julbord, godis o julklappar. Känns lite lyxigt med två julaftnar!

Från oss alla till er alla: En riktigt GOD JUL!

Julstök!

Det finns en sida där man kan lyssna på nya stars o deras demos - Allears heter den. Gå in o kolla på min syrras sida o njut av hennes låtar http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=Hajdie&song=03c6093d-855c-416f-a9ef-f31b113fe65b

Nu är all julmat o alla klappar köpta. Nästan alla är inslagna mä. Satt i går fm o slog in 15 exklusiva chokladkartonger till min mans kund. Killen handlade choklad för 2500:-!!! Kat-ching! klirr i kasan! Di rige di kan o di fattie försöger!

Har varit hos syrran o bakat julgodis idag med alla våra barn. Bra ös på ljudnivån, kan man lugnt säga. Syrran myntade: Nu är det ljud igen! Perfekt så här i juletid! Var en runda uppe hos vår mormor o lämnade lite choklad i julklapp. Fick många fina klappar av mormor o vår moster. Moster M är en riktig pysslare, ungarna fick bl a fina snögubbar som hon gjort. Ska försöka lägga in bild på dem snart.

Nu har jag hälften av alla mina steg för dagen kvar så nu ska jag gå upp o gå, gå o gå lite till framför tv:n.

Äntligen lite vinterväder!

Är det inte ljuvligt att titta ut o njuta av de härliga frostkristallerna som etsat sig fast överallt. Tycker allt att julstämningen ökar ännu en grad på skalan. Idag gick vi ner till byn o den stora lekplatsen där väninnan o hennes barn väntade. Det var skidbyxor på som gällde, ville ju inte frysa stjärthalvan av mig. Sen bliv det paj o sallad på fiket. Gött, men kunde nästan klöst en skvätt på glasrutan framför kakorna. Var SÅ sugen men tog ingenting!!! Skickade tackkort o en julklapp så nu är det gjort. Den långa att-göra-listan betas av sakta men säkert. Sitter här snart med 1,5 tumme kvar. Minsta tösen knager febrilt på den ene så huden blir alldeles utsliten. Mysigt med barn!

Har slått in en del av julklapparna. Jag o stora tjejen hade tomteverkstad. Jag klippte pappret o slog in. Hon tejpade o satte fast etiketter. Himla bra blev det ialla fall. Imorgon är det dax för julhandling - mat o de sista klapparna. Ska bli kul (säg när det inte är kul att shoppa???). Härligt med en ledig make i följet mä. Nu är det Bolibompa o mackätning. Smarrvarning!


O resultatet visar.....

Trumvirvel- trrrrrrrrr -andan hålls- ögonen vidgas - pulsen slår - Konfrancieren fattar micken: Resultatet av dagens erbarmligt spännande vägning är... -1.6 kg!  Applådåskorna rasar, tårar tittar fram i ögonvrån o jag bugar djupt inför min vördnadsfulla publik. Ja, det var inte dumt! Dessutom har jag tappat 7 cm denna vecka så nu e jag uppe i 39,5 cm sen BB i augusti. Känner mig froktensworth nöjd!

Ska ta ett snabbt varv med dammsutten strax eftersom min vovs insisterar på att dra in tonvis med grus efter våra promenader. Sen är det dax för pippcakebake! Ska bli julstämnigt! Kanske en promix hinns med i minusgradevädret innan M kommer o bakar...

Kanske roligare här?

Tada! Dagens julpyssel är klart. Plastgranen är uppsatt med kulor i rött o guld! Tomtarna letade sig upp ur vrårna igår o väntar nu in julen!

Sugen på att läsa min gamla blogg? http://lomo1977.spaces.live.com Här kan du läsa om bebisprat, mode, vikt o en o annan djup tanke.

Imorgon är det dax för pepparkaksbak med en väninna o hennes barn. Sen blir det nog inslagning av inköpta klappar. Ska ömt o varsamt läggas under granen. Är det inte mysigt så säg! Särskilt nu när jag har mina två fina flickor att mysa med! Får väl snart börja planera för nyårsfesten. Nån som sitter på ett smarrigt kycklingrecept får gärna dela med sig!

Ett fruktanskvärt sug efter sött, salt, fett (ja, vad som helst bara det är onyttigt) slog mig o min man M i går som en träpåk utan vadd. Kebab? Chokladkartongen därnere? Ingenting? Efter het debatt enades vi om popcorn med extra salt o smör på. Mmmm.... mumsigt! Jag har faktiskt klarat av att leva efter min framtidplan sen i början av november. Slutade med glass, läsk, godis o kakor lite pö om pö. Funkar jättebra. För två veckor sen slutade jag med det sista o registrerade mig samtidigt på http://www.tappa.se/. Jag fick en stegräknare med o har sedan dess plöjt 8.5 mil. Utsalget blir det 10 000 steg om dagen. Är supernöjd! Imorgon är det vägning igen. Känns som om veckan varit bra. Jag har gått ner 18-19 kg sen BB i slutet av augusti. Ska ner 18-19 kg till men det är ingen brådska med det. Huvudsaken jag mår bra i realtid o fixar vardagen så kommer det andra på köpet.

Jag antar att jag återkommer med vågresultatet imorgon. Ha en mysig 3:de advent!